MESKİ, Su bilincini anlattı

MESKİ, ilçelerde su bilinci ve tasarrufu eğitimi verdi.

MESKİ, Su bilincini anlattı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü etkinliklerine, Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerindeki ilköğretim çocuklarına yönelik su tasarrufu ve su bilinci eğitimleri ile devam etti.  

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan  ‘ALO 185’ şikâyet ve talep hattını anlatan animasyon filmleri, TEMA Vakfı gönüllülerinin “Çevre ve Su Tasarrufu” konularında slayt eşliğinde sunumları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun,    “ Kavuklu ve Pişekar ” adlı ortaoyunu gösterisi, Sevimli Kuklalar da mizansen oyunları ile su tasarrufunu öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz yaptığı açıklamada; “ Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 2 Mart’ta Anamur ilçemizde başlattığımız Su bilinci ve Tasarrufu etkinliklerimize Bozyazı, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar ilçelerinin ardından Tarsus ve Çamlıyayla ilçelerinde devam edildi. Öğrencilerimizin Su Bilincini slaytlar, oyunlar ve müzik eşliğinde katılımlarını sağlayarak geliştiriyoruz. Gelecek nesillere bırakacağımız en güzel mirasın su olduğunu, suyumuza sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğunu belirtiyoruz. Bugüne kadar ki 22 Mart Su Günü etkinliklerimizde 3 bin 950 öğrencimize Su Bilinci ve Tasarrufu eğitimi vermiş bulunmaktayız. Dünya Su Günü etkinliklerimize 21 Mart 2016 tarihinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda Merkez ilçelerimizden gelecek ilköğretim öğrencilerimize vereceğimiz eğitimlerle devam edeceğiz.  Dünya Su Günü etkinliği kapsamında 20 Mart 2016 tarihinde  ise Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, Sevgi Evleri çocukları, Türkiye Yelken Federasyon İl Temsilciliği, CAPOEIRA G.S.K Derneği, Türk Kızılay’ı Mersin Şubesi ile birlikte “Uçurtma Şenliği ve Yelken yarışı düzenleyeceğiz.  Tüm vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler:
MESKİSu Bilincini Anlattı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36