MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURSU

MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURSU

MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURSU

 

Silifke İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Silifke Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile “Meyve Ağaçlarında Budama” kursu düzenlendi. Silifke İlçesi genelinde  06.11.2017-05.12.2017 tarihleri arasında 40 saat süreli 50 kursiyerin katılımıyla İlçedeki üreticilerin teknik bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla düzenlenen kurs sonunda 49 kişi sertifika almaya hak kazandı.

 

            Kursa katılan çiftçilerimize kurs dahilinde Kabasakallı Mahallesinde meyve bahçelerinde budama işleminin nasıl yapılması gerektiği anlatılarak budama uygulaması yaptırıldı. Bizzat arazide uygulamalı olarak yapılan budama ile çiftçilerimizin bilgi ve becerilerini artırılarak meyve ağaçlarını daha verimli hale getirebileceklerini, yeni genç ağaçlarına şekil verebileceklerini, böylece ağaçlarından daha yüksek verim alabileceklerini bizzat arazide uygulamalı olarak çiftçilerimize anlatıldı. Teorik ve pratik eğitimin verildiği kursta kursiyerlere edindikleri bilgileri daha bilinçli bir şekilde üretime yansıtmalarının sağlanması amacına yönelik pratik bilgiler aktarıldı.

 

Silifke  Kabasakallı Mahallesinde kursa katılan çiftçilerle bir araya gelinerek  meyve ağaçlarında sulama, gübreleme, hastalıklar, budama ve hasat konularında da bilgiler verilerek  meyve bahçelerinde budama işleminin nasıl yapılması gerektiği anlatılarak çiftçilere  budama uygulaması yaptırıldı. Üreticilerimizin karşılaştıkları sorunlar, uygulamadaki yaptıkları yanlışlıklar hakkında değerlendirmeler yapıldıktan sonra bahçede   uygulamalı budama eğitimi yapılarak kurs programı sonlandırıldı. Yoğun katılımın olduğu “Meyve Ağaçlarında Budama” eğitiminden kursa katılan çiftçiler memnun ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36