Mezitli Sahili Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi

Hayata geçirdiği kentsel tasarım çalışmaları ile ödüller alan Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü sahil düzenleme projesi olan Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi.

Mezitli Sahili Kentsel Tasarım Projesi’nde sona gelindi
Yüzde 95’i tamamlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından peyzaj çalışmalarının devam ettiği Mezitli Sahil Projesi, Mersinli vatandaşların kullanımına açılmak için gün sayıyor.

Turizmi geliştirme hedefleri doğrultusunda sahilleri nitelikli hale getirmek, vatandaşların kullanımına sunmak ve Mersin’i nezih bir kent haline getirmek için emek harcayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Sahil Projesi ile Mersinlilere kaliteli yaşam alanı sunuyor.

Sahil kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekân kalitesinin artırılması ve yeni aktiviteler ile sahil kullanımının desteklenmesi için projede yer verilen 2 tenis kortu, 2 voleybol sahası, 2 basketbol sahası, 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu bandı, 2 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, kondisyon alanı, çocukların eğlenebileceği oyun alanları, engelli çocuk oyun alanları, gençler için kaykay pisti, uçurtma çayırı ve her yaştan Mersinli için etkinlik meydanları, restoranlar ve balıkçılar için 2 adet balıkçı iskelesi tamamlandı.

Mersin sahillerini atıl görünümünden kurtaran Büyükşehir Belediyesi, 80 bin metrekare alana inşa ettiği proje içerisinde yer alan sosyal ve yeşil alanlarla doğal bir doku oluşturdu. Mezitli sahilinin cazibesini artıracak projede, spor yapmayı sevenler için inşa edilen tuvalet, duş ve  soyunma kabinini içinde barındıran hizmet binası ve 11 adet seyir terası da tamamlanırken, peyzaj çalışmalarının tamamlanması için çalışmalar hızla devam ediyor.

Mezitli’yi cazibe noktası haline getirecek Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi en kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek ayrıcalıklı bir alan olacak.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79