Silifke Belediye meclisinden vefalı davranış

Silifke Belediye meclisinden vefalı davranış

Silifke Belediye meclisinden vefalı davranış
 

Silifke Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan genel kurul toplantısını Sadık Altunok başkanlığında gerçekleştirdi. Korona virüs tedbirlerinin uygulandığı toplantıda gündem maddeleri üyelerin tam desteğini aldı.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen toplantı yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Toplantıya başkanlık eden Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Ekim ayı olağan meclis toplantısı gündemini ele aldı. Gündeme gelen raporların okunması ve üzerinde yapılan karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından ele alınan maddeler oy birliği ile karara bağlandı. Toplantıda MHP gurubu adına bir önerge veren Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç’in önergesi okundu. Önergede, geçtiğimiz günlerde korona virüs salgınına yenik düşen ve uzun yıllar mahalle muhtarlığı yapan merhum Muzaffer Yalçıntaş’ın isminin Pazarkaşı mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait mesire alanına verilmesi oy birliği ile gündeme alındı. 2021 yılı performans ve yatırım programı, mali yılı bütçesi, 2464 sayılı belediye gelirleri kanununun 96. Maddesi gereğince, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren uygulanacak vergi ve harçlarla ilgili ücret tarifelerinin yanı sıra belediye hizmetlerinden alınacak ücret tarifelerinin de yer aldığı raporların ilgili komisyonlara havale edilmesi kararı üyelerin tam desteğini aldı.

Gündemin son maddesinde yer alan ve MHP gurubu tarafından meclise sunulan önergeyi yeniden okuyan Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Merhum Muhtar Muzaffer Yalçıntaş’ın isminin mesire alanına verilmesini oy birliği ile karara bağladı.  Olağan meclis toplantısında konuşan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “Değerli meclis üyelerimiz, belediye olarak ilçemizin her mahallesine hizmet götürmeye gayret gösteriyoruz. Mahallelerimizin en büyük isteklerinden birisi olan yolların bakım ve onarımı, yeni imar yollarının açılmasıdır. Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz 2021 yılında halkımızın hizmetine sunacağı bazı projeler üzerinde ise titiz bir çalışma yapmaktadır. Bunların en başında ise ihalesini yaptığımız Asma köprü projemizdir. Bu projemizin çalışmalarına ise kısa sürede başlayacağız.  Ekim ayı olağan toplantımızda MHP gurubu tarafından önerilen ve gündeme aldığımız Merhum Muhtarımız Muzaffer Yalçıntaş’ın isminin Pazarkaşı mahallesinde hizmete açtığımız ve halkımızın faydalandığı mesire alanına verme kararımıza sizlerde desteğinizi esirgemediniz. Yaklaşık 25 yıl aynı mahallede muhtarlık yapan değerli ağabeyimiz Muzaffer Yalçıntaş’ın yakalandığı korona virüs hastalığına yenik düşerek vefat etmesi tüm hemşehrilerimizi ve bizleri derinden üzmüştür. Sağlığında 25 yıl hizmet ettiği Pazarkaşı mahallesinde mülkiyeti belediyemize ait mesire alanına Muzaffer Yalçıntaş’a vefa göstererek ismini sizlerin de desteği ile verdik. Yaptıkları hizmetler için kendilerine şükranlarımızı sunuyor, Cenabı Allah mekanını cennet eylesin. Belediye olarak 2021 yılında halkımızın hizmetine sunacağımız yeni projelerimiz üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Yine sizlerinde desteği ile bir süre önce yakalandığı korona virüs hastalığından kurtulamayarak vefat eden ilçemizin sevilen doktorlarından hemşehrimiz Erdinç Şahin’in ismini de 2021 yılında hizmete sunacağımız güzel bir projemiz üzerinde değerlendireceğiz. Kardeşimiz Doktor Erdinç Şahin’in ismini de doğup büyüdüğü şehrimizde güzel bir hizmet alanında yaşatacağız. Katılımlarınız ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” diyen Başkanvekili Altunok, Ekim ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumunun 9 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.00’de yapılacağını duyurdu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79