Silifke Belediyesi, Atakent sahilini aydınlatıyor

Silifke Belediyesi, Atakent sahilini aydınlatıyor

Silifke Belediyesi, Atakent sahilini aydınlatıyor

 

Silifke Belediyesi tarafından Atakent sahil yolunun yürüyüş bandında başlatılan aydınlatma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Turgut, alt yapı ve direklerin montaj çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Atakent Mahallesi’nde devam eden yol bakım, çevre düzenlemesi ve sahil yolu aydınlatma çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalarla ilgili teknik personellerden bilgi aldı.

İnceleme esnasında sahil yolunda yürüyüş yapan vatandaşlar, Başkan Turgut’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, yürüyüş yolu güzergâhında yapılan ışıklandırma sayesinde, buraların akşamları daha güvenli hale geleceğini söylediler.

“SORUMLULUĞUMUZDA OLAN HER BİR YERİ TERTİP VE DÜZENE KAVUŞTURUYORUZ”

Bu çalışmanın geç kalınmış bir çalışma olduğuna vurgu yapan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Maalesef Büyükşehir Yasasıyla birlikte birçok alışılmadık sorun ve sıkıntılarda beraberinde geldi. Sahil yürüyüş yolu bizim sorumluluğumuzda olmasına diğer bazı kıyı kesimler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçti. Silifke Belediyesi olarak biz kendi alanımızda üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Mıntıkaların temizliği, yürüyüş yolunun aydınlatılması, çevre düzenlemesi ve yolların bakımı gibi görevlerimizi en iyi şekilde yürütüyoruz.

Bunun yanında Atakent bilindiği gibi her yıl yaz mevsimi geldiğinde, yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda turisti ağırlıyor. Buraya tatile gelen insanların büyük bir kısmı Büyükşehir yasasını anlayamıyor veya bilmiyor. Bizlerde görev dağılımı bulunan bilgi broşürlerimizi elimizden geldiğince halkımıza ulaştırmaya ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. En basitinden sinekle mücadele, alt yapı ve fosseptik gibi hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. Fakat halen bizlere bu konuda talepte bulunup, şikâyet eden vatandaşlarımız var. Bu yasanın oturması uzun bir zaman alacak. Fakat bütün sıkıntılara ve yasalara rağmen Silifke Belediyesi olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz”

“HALKIMIZIN TALEBİ BİZİM İÇİN ÖNCELİKLİ BİR GÖREVDİR”

Şuanda Silifke Belediyesi olarak hizmet alanımızda bulunan sahil yürüyüş yolunun aydınlatma çalışmalarını sürdürmekteyiz. Ekiplerimiz kendi atölyemizde kendi ürettiğimiz direklerin montaj işlemini ve alt yapı çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Sadece kış mevsiminde değil yaz mevsiminde bile yani tatilcilerin akın ettiği yaz aylarında bile sahil yolu karanlığa terk edilmiş durumdaydı. Yürüyüş yolunun büyükşehir yasasıyla bize geçmesinin ardından bazı düzenlemeler getirdik. Söz konusu alanların aydınlatılması için öz verili bir çalışma yürüttük. Vatandaşlarımızın ve özellikle yerli halkımızın en büyük taleplerinden birisi buydu. Bizde halkımızın bu talebine yanıt verdik ve aydınlatma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.

Silifke şehir merkezinde olduğu gibi her mahallemizde bu çalışmalarımızı belirlenen bölgelerde plan dâhilinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Şehirler, mahalleler aydın oldukça güzeldir ve şehrin estetiği önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36