Silifke Belediyesi, Kıbrıs Şehitliğini temizledi

Silifke Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma törenleri öncesinde Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitliğini temizledi.

Silifke Belediyesi, Kıbrıs Şehitliğini temizledi

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek, Kıbrıs Barış Harekâtı Şehitliğinde temizlik çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Şehitliğin 10 kişilik görevli ekip tarafından temizlenerek güzel bir görüntüye kavuşturulduğunu ifade eden Başkan Turgut, “Şehir merkezimizde park ve bahçelerimizi bakıma aldık. Mahalle mahalle çalışmalarımız devam etmektedir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenleri öncesinde de şehitliğimizin temizlik çalışmasını gerçekleştirdik. Daha önce şehitliğimize temizlik konusunda gereken özen ve hassasiyeti gösteriyorduk.

Barış Harekâtında şehit düşen 454 subay, astsubay, erbaş ve erimizin anısına oluşturulan bu şehitliğimizin Silifke için çok büyük önemi vardır. 1976 yılında tamamlanan ve 9 hektarlık bir alanı kaplayan şehitlikte, Atatürk Anıtı ve tören alanı ile çevresinde şehitlerimizin sembolik mezarları vardır. Ayrıca 220 Kıbrıs Türk Mücahidi Şehitleri anısına bir de abide bulunmaktadır. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında ele geçen Rum tank, top, zırhlı araç ve silahların bir kısmı burada sergilenmektedir.

Bu kadar öğrenci ve ziyaretçilerin geldiği yerde tabii ki çevrenin kirlenmesi söz konusu. Bu kapsamda hem çevre duyarlılığının artması hem de şehitliğimizin tertipli olması için düzenli temizlik çalışmalarına önem veriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36