Silifke Belediyesi, personellerini bilgilendirdi

Silifke Belediyesi, personellerini bilgilendirdi

Silifke Belediyesi, personellerini bilgilendirdi

Silifke Belediyesi, personellerini yanlış antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'akılcı antibiyotik kullanımı” konusunda bilgilendirdi.

Belediye çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bütün önlemlerini alan ve bu konuda çalışmalarını sürdüren Silifke Belediyesi, bu kez de personellerini antibiyotik kullanımı konusunda bilgilendirdi. Yanlış antibiyotik kullanımının sağlık açısından olumsuz etkilerinin yanı sıra ekonomik anlamda da ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden yetkililer, bilinçsiz ilaç tüketiminin gittikçe arttığına dikkat çekti.

Daha güzel ve daha yaşanabilir bir Silifke için var güçleriyle çalışan belediye personellerinin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Belediye personellerimizi daha önce yapmış olduğumuz İş sağlığı ve güvenliği kapsamında sağlık taramasında geçirmiştik. Personellerimizin yapmış oldukları işe bağlı olarak gelişebilecek sağlık problemlerini önceden tespit etmek ve çalışanları bu risklerden korumak amacıyla detaylı sağlık kontrollerini yaptırmıştık. Şimdide personellerimizi akılcı antibiyotik kullanımı, zararları ve düzensiz kullanımında oluşabilecek tehlikeler konusunda bilgilendirdik.

Ayrıca bu ilaçlar içerisinde antibiyotik tüketimi hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından büyük bir önem arz etmektedir. Amacımız eğitimli ve sağlıklı personelimizle halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmektir. Halkımıza hizmetin aksamaması için özveriyle çalışan belediye personellerimizin bilinçli ve sağlıklı olması önceliğimizdir. Personelimiz sağlıklı olsun ki verimlilik artsın. Personelimizin sağlığı bizim için her şeyden önde gelir. Onların sağlıklı olarak hizmet vermeleri, bizlere güven veren halkımızı da memnun edecektir. Hizmet verimliliği sağlıktan geçer. Sağlıklı yaşam, sağlıklı hizmettir."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36