Silifke Belediyesine, Teknolojik Temizlik Aracı alındı

Silifke Belediyesine, Teknolojik Temizlik Aracı alındı

Silifke Belediyesine, Teknolojik Temizlik Aracı alındı

 Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne alınan bir adet vakumlu portatif çöp aracı, temizlik ekipleri tarafından kullanılmaya başlandı. İlk denemeyi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut yaparak, ‘Kentimize ve belediyemize hayırlı olsun’ dedi.

Kaldırımlarda, bordür diplerinde, park ve bahçelerdeki ağaç yaprakları, çekirdek kabukları ve sigara izmaritleri gibi el süpürgesi ile toplanması zor olan çöpler, vakumlu portatif çöp emici araç ile tozsuz ve hızlı bir şekilde temizlenecek.

Çöp toplama aracının ilk denemesini gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Şehirlerin gelişmişlik göstergelerinden birinin de temiz bir çevre olduğu bilinciyle temizlik hizmetlerinin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi için yeni araçlarla çevre temizliği faaliyetlerimize devam ediyoruz. Firma yetkilileri tarafından belediye görevlilerine teslim edilen temizlik aracımız, ilk olarak Demokrasi Parkı'nda denemesi yapılarak kullanılmaya başlandı.

Silifke Belediyesi olarak hem hizmet kalitesini yükseltecek hem de verimliliği artıracak teknolojik yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Aracın devrilebilir kabini, tavan taban havalandırması, kamera monitör sistemi, ayarlanabilir hidrolik direksiyon sistemi, bağımsız süspansiyon ve araç önünü yükseltme sistemi, güçlü vakum sistemi ve hidrolik deposuna topladığı çöpleri boşaltabilme sistemi var. Araçta çöp toplama için olması gereken her şey düşünülmüş. Hortumlu vakumlama sistemiyle çöpleri hızlı bir şekilde toplayıp, topladığı çöpü konteynıra boşaltabiliyor. Yeni çöp toplama aracımızın kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36