Silifke Kalesinde kazılar başladı

Silifke Kalesinde kazılar başladı

Silifke Kalesinde kazılar başladı
   Mersin’in Silifke ilçesinde Roma döneminden günümüze kadar gelen, Silifke Kalesi’nde kazı çalışmaları yeniden başladı.

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında başlayan kazı çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, ‘’ Silifke Kalesi Kazıları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Hacı Bayram Veli  Üniversitesinin ortak projesi olarak  şahsımın kazı başkanlığında  ve farklı üniversitelerin bilim insanlarından oluşan 10 kişilik bilim heyeti ile beraber devam etmektedir. Kazımız 2010 yılında başlamış kesintisiz olarak devam etmekte,  2019 yılı itibariyle de  12 ay olarak kazımız sürdürülmektedir. Kazımızda Roma , Bizans, Türk Dönemi olmakla birlikte üç kültür  katmanı  tespit edilmiştir. Anadolu’nun en önemli 3 medeniyetini  burada görmek mümkün. Roma döneminde inşa edilen kale,Bizans döneminde tahkim  edilmiş, Karamanoğlu döneminde fethedilen kale  Karamanoğlu ve Osmanlı döneminde Türk-İslam medeniyetinin  bir ‘’ Kale Kent’’i  haline dönüştürülmüştür. Hem mimari parçalarda, hem de bulduğumuz  cam , metal, seramik ve  malzemeleri burada görmek mümkün. ‘’ dedi

Ayrıca  Prof.Dr. Boran  ,’’ Burada çıkarılan malzemeler alanında uzman arkadaşlar tarafından laboratuar ortamında gerekli bakımları, onarımları yapılarak envanterlik malzemeler olarak ayrılmaktadırlar. Bu malzemeler en yakın müze olan Silifke Müzesine teslim edilmektedir.’’ Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36