Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke’de sanayicilerle iftar sofrasında buluştu

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke’de sanayicilerle iftar sofrasında buluştu

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke’de sanayicilerle iftar sofrasında buluştu

 

 Ramazan ayı Boyunca her Silifke’nin çeşitli köylerinde ve kent merkezindeki mahallelilerinde her kesimle kucaklaşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, bu kez Silifke Organize Sanayideki iş adamları ile bir araya geldi.

 

Hal Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda verilen yemeğe çok sayıda sanayici iş adamı katıldı. Bunun yanı sıra Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri ile OSB yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İftar yemeği öncesi Kuran-ı kerim tilaveti okundu. Ardından ezan okunarak oruçların açılması sağlandı.

Okunan ezanla birlikte açılan oruçların ardından yine şükür duası için eller açıldı. Dunun ardından günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar yaptı. Kaynar, konuşmasında özellikle ekonomik olarak ilçenin çarkını döndüren iş adamlarına seslenerek, “Sizler bizim için bu ilçe için çok önemlisiniz. Sizler bir yönden de şanslısınız ki yanınızda çalışan insanlara iş aş imkanı sağlıyorsunuz. Bu anlamda bu güzel ve anlamlı günde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise, Ramazan ayının 11 ayın sultanı olduğunu belirterek, “Kuran-ın indiği bu ayda hepimiz manevi yönden duygu yüklüyüz. Bu anlamda İslam alemi olarak Ramazan ayının getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz. Ben bu mübarek ayda her gün yeni bir şehit verdiğimiz, hatta aynı gün birden fazla şehit verdiğimiz bu günlerin geride kalmasını diliyorum. Daha iki gün önce yeni bir şehidimizi uğurladık. Allahtan şehitlerimize rahmet yakınlarına sabır ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir  konuşmasında birlik ve dayanışmadan, kardeşlikten ve komşuluk ilişkilerinden Türkiye ve Dünya gündeminden bahsetti.

 

Kaymakam Cinbir, “Ramazan ayı boyunca ramazan sofralarımızda güzel hatıralarımız oldu. Silifke’nin Çambazlı’dan, Usakpınarı’ na, Atayurt’tan kent mahallelerimize kadar, fakirinden zenginine her kesimden insanla bu Razaman ayında iftar sofralarında buluşmaya gayret ettik bununda olumlu sonuçlarını aldık.

Benim her fırsatta dile getirdiğimiz bir husus vardır. Devletin kurumlarına ve görevlilerine ulaşmada kolaylığı önemsiyorum. Bu nedenle her fırsatta gerek vatandaşa gerekse siz sanayicilere şahsi cep telefon numaram başta olmak üzere devletin bütün kurumlarına ulaşımını kolay olması için elimden geleni yapıyorum.

Bu iftar yemeklerinde şunu gördüm ki vatandaşın bazılara hala yetkili mercilere ulaşmanın yolunu bilmiyor ulaşamıyor. Bu anlamda sizlerinde aracılığıyla bunu yenilemek istiyorum. Biz devlet adamı olarak halkın her zaman emrindeyiz.

 Silifke ilçemizde 2,5 yıldır kaymakamlık görevini yürütürken, her Cuma halkla iç içe olmak adına halk günü yapıyor sekreteri devre dışı bırakıp halkla birebir görüşme olanağı buluyorum. Fikir görüş ve sorunlarını dinleyip çözüm noktasında yapılması gerekenlerin yapılmasını sağlıyoruz.

Geldiğimizden bu yana  her Cuma kaymakamlıkta vatandaş için nöbetteyim halka iç içe onların sorunlarını birebir dinleyeme ve çözümü için elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Bu anlamda kapımız her Cuma halka açıktır. Gelen herkes bu ilçenin kaymakamı ile beraber görüşüp dertlerini paylaşabilirler” dedi.

‘Ramazan rahmettir,  berekettir, paylaşmaktır diyoruz ve bu ay 11 ayın sultanı olarak görülen ramazan ayında milletimizin, çok köklü derin tarihi ve geleneklerinden edindiği yardımlaşma dayanışma duygularını biraz daha üst seviyelerini çıktığını gördük’ diyerek sözlerine devam eden Kaymakam Cinbir, “açın durumunu anlamaya ve tokun bu durumdan haberdar olmasına biraz daha dikkat ettik. Dayanışmanın,  kucaklaşmanın sağlamadığı çok güzel bir atmosfer sağlanıyor, ülkemizde ilçemizde ve islam topraklarında.

 Biraz daha şefkat duygularımızın arttığı ve her geçen gün uzaklaştığımız insanı duyguların biraz daha özüne dönmüş olmasını umuyor ve diliyorum.

Ramazanı aslında insan vücuduna benzetirsek, yaralar, bereler vardır. Bu güzel ayda yaraların tedavi edilme ayıdır hem toplumu hem kendimizi rehabilite etmiş oluyoruz ve iyileştirmiş oluyoruz. Her zaman dileğim olan kaynaşma ve bir arada olma duygusuyla kaynaşmanın ve dayanışmanın üst düzeye çıktığı günlerdeyiz diyorum. En azından ben kendimi öyle hissediyorum. Daha bir mülayim ve daha duygusal oluyorum. O bakımdan ramazanın getirdiği güzelliklerin devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle yaklaşan Ramazan Bayramının da bayram tadında, güzelliklerin, sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlık ve küskünlüklerin yerini barışa, kaynaşmaya ve kucaklamaya bıraktığı bir bayram olarak yaşayabilmeyi temenni ediyorum. Birlik ve dirliğimiz daim olsun inşallah. Yaklaşan Ramazan Bayramı da şimdiden herkese kutlu olsun. "dedi.

 

 İftar yemeğinin ardından iş adamları ve kaymakam Cinbir uzun süre sohbet edip Silifke ve Türkiye ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulundular.

 














Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36