Silifke’de "1 Mayıs" kutlandı

Silifke'de birçok sendikaya bağlı grup ve işçiler "1 Mayıs" ı coşku ile kutladı.

Silifke’de "1 Mayıs" kutlandı

Birçok sendikaya bağlı grup ve işçiler, şehir stadyumundan Atatürk Anıt Meydanı'na kadar pankart, müzik ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

1 Mayıs kutlamaları Anıt meydanında toplanan kalabalığın saygı duruşu ve 1 Mayıs marşının okunması ile başladı. Ardından Belediye İş, KESK ve Eğitim-İş temsilcileri birer konuşma yaptı. 

Konuşmalarda, sendika olarak talep ettikleri istekleri yer aldı.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Belediye İş’ten Hatice Bulun yaptı. Bulun,  “ Bugün 1 Mayıs, işçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü. Çalışma ve yaşam koşullarımızın belirgin bir şekilde zorlaştığı, en temel haklarımıza yönelik saldırı ve tehditlerin arttığı bir dönemde, biz emekçiler, bir kez daha insanca yaşam, insanca çalışma koşulları için, Taşeron İşçilere ayrımsız, şartsız kadro talebiyle, İş, Emek, Demokrasi, Adalet ve Özgürlük" için alanlardayız. 1 Mayıs; ülkesi, milliyeti, siyasal görüşü, dini, mezhebi, mesleği, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun bütün işçilerin ekmek-barış-özgürlük ve demokrasi için birlikte mücadele ettikleri gündür. 1 Mayıs, sömürüsüz, baskısız, insan onuruna yaraşır bir yaşam için, taleplerimizi haykıracağımız gündür. 1 Mayıs, tüm emekçilerin güçlerini birleştirdiği gündür.‘ dedi.

Silifke KESK temsilcisi Aydın Aydın ise konuşmasında, “ Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri buluşuyor. Bu ülke için çalışan ama en temel hakları yok sayılan milyonlar, yurttaş olduklarını hatırlatmak için. "Cumhurun kim olduğunu göstermek için, birlik, mücadele ve dayanışma için buluşuyor. Kadın erkek, genç yaşlı çocuk bu büyük buluşmaya hazırlanıyor. Milyonlar OHAL ile dayatılan yeni rejimin karanlığına teslim olmuyor. Milyonlar bir arada kazanacağımız rengarenk, güneşli güzel günlerin, emek ile kuracağımız geleceğin resmini çizmek için buluşuyor. Milyonlar 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor. Birlikte güçlüyüz. Birlikte başaracağız’’ dedi.

Eğitim- İş Silifke Temsilcisi Ahmet Yılmaz’de konuşmasında ,’’Emekçiler milli gelirden paylarını alamamaktadır. Bu nedenle ülkemizde gelir dağılımı oldukça bozuktur. Bu gün halkın büyük bir bölümü açlık sınırı altında hayatını sürdürmektedir. Eğitim İş olarak kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracağı kamusal hizmetleri ticarileştirip özelleştirmelere karşı hükümeti her zaman uyarıyoruz. Sermaye güdümünde iktidarlar eli ile ülkemizdeki emeğin sömürülmesi düzenine karşı emekçinin mücadele ve dayanışma ruhunu koruyacağına inanıyoruz. Eğitim iş olarak emeğinize ve iş güvencenize sahip çıkmak için meydanlardayız. Yaşasın birlik, mücadele, dayanışma günü. Yaşasın 1 mayıs. Yaşasın Eğitim İş’’ dedi.

 Müzik dinletisi, tiyatro gösterisi, halk oyunları gösterisinden sonra halk konseri ile kutlamalar olaysız bir şekilde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36