Silifke’de Duraklar Matematik Afişleriyle Süslendi

Silifke’de Duraklar Matematik Afişleriyle Süslendi

Silifke’de Duraklar Matematik Afişleriyle Süslendi

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, matematiği sevdirmek için Türkiye genelinde yayılan ‘Durakta Matematik’ projesinin Silifke etkinliğine katılarak, projede emeği geçen ve katkı sunan öğretmenlere teşekkür etti.

Silifke’de matematiğin sevdirilmesi amacı ile hazırlanan 'Durakta Matematik' projesi uygulamaya konuldu. Proje kapsamında Emin Dursun Kaya İlkokulu öğretmenlerinden, Firdevs Mercan ve Aslı İpek Ateş tarafından ilçedeki otobüs duraklarına karikatürlü matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı.

‘EMEĞİ GEÇEN VE KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Projeye katkı sunanlara teşekkür ederek minik çocuklarla birlikte duraklara afişler asan Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ‘Öncelikle projenin Türkiye genelinde ve ilçemizde yayılmasında emeği geçen değerli öğretmenlerimize ve idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. Böyle bir projeyi Silifke ilçemizde de uygulamaktan büyük mutluluk duyduk.

Matematik konusunda ön yargıların bir nebzede olsa kırılmasına yardımcı olacağız. Vatandaşlarımız ve çocuklarımız bir yandan otobüs beklerken diğer yandan da matematiği öğrenecek. Eğitimin sadece dört duvar arasında kalmadığını gösteren proje, adeta boş zamanlarında düşmanı olacak. Çocuklarımızda inanıyorum ki bu proje sayesinde ciddi anlamda matematik korkusu azalacak ve matematiği belki daha da çok sevecekler. Sadece çocuklarımız değil 7'den 70'e herkes bu çalışmaları ve projeyi çok beğendi.

Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederken, Silifke Belediyesi olarak üzerimize düşen bir sorumlulukta her zaman öğretmenlerimizin ve eğitimcilerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum’ dedi.

DURAKLAR MATEMATİK AFİŞLERİYLE SÜSLENDİ

Durakta matematik projesi, İl ve ilçe merkezlerindeki otobüs duraklarında (özellikle okullara yakın olanlar), metro ve tramvay duraklarında, her yaştan vatandaşımızın matematik dersine karşı olan ön yargılarını yok etmek ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek ve aynı zamanda matematiği sevdirmek için matematik ile ilgili afiş, resim, karikatür hazırlayarak uygun alanlarda sergilemek için projenin temelini oluşturdular.

Türkiye genelinde yayılan bu etkinlik Silifke’de de Emin Dursun Kaya İlkokulu öğretmenlerinden, Firdevs Mercan ve Aslı İpek Ateş tarafından hayata geçirilmeye başladı. Silifke Belediyesiyle görüşen öğretmenler duraklara afişlerini asmak için izin aldıktan sonra Silifke'de bulunan tüm durakları "Durakta Matematik" afişleriyle süslediler.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36