Silifkeli Kadınlar Kışlıkları Hazırlamaya başladı

Silifkeli kadınlar, ev yapımı kışlık domates konserve yapımına başladı.

Silifkeli Kadınlar Kışlıkları Hazırlamaya başladı

 Silifkeli kadınlar, ev yapımı kışlık domates konserve yapımına başladı.

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Mersin’in Silifke ilçesinin Mukaddem mevkiinde ev hanımları Ağustos ayının gelmesiyle kışlık domates konservesi yapımına başladılar. Pazarda domates fiyatlarının düştüğünü bu yüzden de sandık sandık aldıklarını söylediler.  “Mahalle sakinleriyle yaptıkları domates konservesiyle aralarındaki dayanışmayı da arttırdıklarını belirten kadınlar her yıl kışlık domates konservesi geleneğini sürdüreceklerini ” söylediler.

En güzel domates konservesi için püf noktasının iki türlü domates kullanılmasından olduğunu söyleyen kadınlar konserve yapımını anlattılar. “ İki çeşit domatesler önce yıkanıyor sonra soyulup blender veya mutfak robotu sayesinde çekiliyor. Sulu bir şekilde oluyor, domatesleri büyük kazanda mangalın üstüne koyarak odun ateşinde pişiriyoruz. Ardından kavanozlara dolduruluyor. Kaynatılan kapaklar kavanozlara takılarak ters çevriliyor. Kış için domates kullanıma hazır oluyor.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36