Tarım Günlerinin İlgi Odağı Mara-Der Çadırları Oldu

Tarım Günlerinin İlgi Odağı Mara-Der Çadırları Oldu

Tarım Günlerinin İlgi Odağı Mara-Der Çadırları Oldu


Tarihinde İlkleri Yaşayan Silifke’de Tarım Günlerinin Açılışı Muhteşem Oldu. Türkiye genelinde açılan fuarlar çiftçilerimizin, üreticilerimizin ufkunu ve önünü açmaktadır. Fuarımızın ilçemize ülkemize ve çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bu tür organizasyonlar aynı zamanda çiftçimizi gelişen teknolojiyle tanıştırmaktadır. Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği, Silifke Belediyesi, Silifke Ziraat Odası, diğer oda ve derneklerin destekleri Toprak Ana firmasının organizesiyle düzenlenen tarım günlerinde Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MARA-DER) tarafından oluşturulan Yörük çadırları fuar alanında bulunan ziyaretçilerin ve fuara katılım sağlayan firmaların yetkililerinin uğrak noktası oldu.

Çadırlarda yapılan sıkma, börek ve ayran ikramları konuklar tarafından beğenilirken, Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şamil Şen yaptığı açıklamada, Mara-Der olarak kuruluş tarihimiz olan 2009 yılından bu yana hem Silifke’de hem köyümüzde düzenlenen bütün etkinliklerde yer almaya, ilçemizin tanıtımı yapılan çalışmalara katılım göstermeye gayret ettik ve özenle bu çalışmalarda yer aldık dedi. Silifke Kaymakamlığı öncülüğünde, Ticaret ve Sanayi Odası ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği, Silifke Belediyesi, Silifke Ziraat Odası, diğer oda ve derneklerin destekleri Toprak Ana firmasının organizesiyle düzenlenen Silifke Tarım Günleri ile ilgili olarak, bu tarım günlerimize bizler de deste verdik. Fuar alanındaki çadırlarımızla burada Silifke’mizin ve Yörüklerimizin kültürünü yansıtmaya çalışıyoruz. Bu noktada fuar alanındaki tek çadır olarak hizmet vermekten ötürü çok mutluyuz diye konuşan başkan Şen, amacımız Silifke’nin tanıtımına katkı sağlamak, sevdamız Mara Köyü dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36