Tollu’dan Erdemli’ye hizmet yağmuru

Büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen bölgelerde çalışmalarını sürdüren Erdemli Belediyesi’nin yoğun mesaisi Çiriş Mahallesinde de sürüyor.

Tollu’dan Erdemli’ye hizmet yağmuru
Çiriş Mahallesinde yarım asırdır devam eden sorunlara çözüm getirmek için geniş kapsamlı bir çalışma yürüten Erdemli Belediyesi verdiği sözlerin çok daha fazlasını yerine getirmek için bu bölgede asfalt öncesi alt yapı temel çalışmalarına başladı.

2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla köy statüsünden mahalleye dönüşen Çiriş Mahallesinin yarım asırdır kanayan yarası ihmal edilmiş bir hizmet olan asfaltlama, yol yapım ve bakımı Erdemli Belediyesi ile ezber bozuyor. Yol asfalt çalışmalarını göreve geldiği günden bu yana aralıksız sürdüren ve 9 yılda 1.100 km. asfalt yol hizmetine imza atan Erdemli Belediyesi yorulmayan ekibi ve 7/24 mesaide olan çalışkan kadrosu ile şimdide Çiriş Mahallesinin çehresini değiştirmek için kolları sıvadı.

ÇİRİŞ MAHALLESİDE HİZMETLERDEN NASİBİNİ ALIYOR

Havaların ısınması ile asfalt çalışmaları için kolları sıvayan Erdemli Belediyesi ekipleri, Çiriş Mahallesinde asfaltlama öncesi hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Eş zamanlı devam eden çalışmalar kapsamında kent merkezinin yanı sıra tüm mahalleler hizmetten nasibini alırken kilometrelerce asfalt hizmeti Çirişli vatandaşların ayağına serilecek.

71 MAHALLEDE HİZMET MARATONU SÜRÜYOR

Büyükşehir yasası sonrası 71 mahalleye hizmet götürmeye başladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu belediye çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamasında, hizmet verdikleri yerleşim birimlerinin her sokağını adım adım arşınlayarak, ‘Asfaltsız mahalle kalmayacak’ sözünü yerine getirmek içinde canla başla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Havaların ısınmasıyla asfalt hizmetlerine hız verdiklerini dile getiren Başkan Tollu, “Büyükşehir yasası sonrası 71 mahalleye hizmet vermeye başladık. Erdemli Belediyesi olarak asfaltlama hizmeti konusunda 4 yıldır canla başla çalışıyoruz. 1.100 km. asfalt yol hizmeti gerçekleştirdik. 110.000 metre yeni yol açtık. 156.000 metre parke-yol yaptık. Söz verdiğimiz üzere Erdemli sınırları içerisinde asfaltlanmamış yol bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın bundan zerre kadar şüphesi olmasın. İhtiyaç olan her yere asfalt hizmetini götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN TOLLU’YA GÜVENDİK, ÇİRİŞ HİZMETE DOYACAK

Çiriş Mahalle Muhtarı Halil Bayır, Mükerrem Tollu sayesinde yol-ulaşım sıkıntısından kurtulacaklarını dile getirerek, belediye çalışmaları ile ilgili görüşlerini paylaştı. Çiriş’in kurulduğu günden bu yana ciddi sıkıntıları olduğunu ve bunların başında da yol ve ulaşım sorunlarının geldiğini anlatan Muhtar Bayır, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘’Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu ve Belediye Meclis üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Mahallemizin yıllardır kanayan yarası olan acil ihtiyacı olan asfalt çalışması, gibi önemli hizmetler yapılıyor. Allah razı olsun. Bir istek ve talebimiz olduğunda Fen İşleri Birimimizle koordineli bir şekilde hareket ediyoruz ve belediyenin yetkili birimleri ile temasa geçiyoruz. Talep ettiğimiz işin mahiyetine göre hızlı şekilde taleplerimiz karşılanıyor. Çiriş’e getirdiği hizmetlerden dolayı Başkanımız Sayın Mükerrem Tollu’ya şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOLLU’NUN YÜKÜ AĞIR, ANCAK HİZMETTEN MAHRUM KALMIYORUZ!

Vatandaşların tarla ve bahçe yollarının da yapılacağını sözlerine ekleyen Muhtar Bayır, daha önce bu tür hizmetlerden mahrum kaldıklarını ve Başkan Tollu sayesinde bu sorunlarından kurtulacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Tollu’nun büyükşehir yasası sonrası yükünün ağır olduğunu bununda bilincinde olduklarını ifade eden Muhtar Bayır, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun sözünün eri olduğunu ve verdiği sözleri yerine getirerek, çalışkan yapısıyla da köylerinde kurulduğu günden bu yana almadıkları hizmetleri alacaklarından endişe duymadıklarını dile getirdi ve belediye çalışmalarından memnun olduklarını ifade etti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79