Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Türk Dünyası Tiyatro Günleri Başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Türk Dünyası Tiyatro Günleri 24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tiyatronun eğitici, eğlendirici, düşündürücü ve birleştirici unsurlarını Türk Dünyası Tiyatro Günleri sayesinde Mersin’deki vatandaşlarla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ortak Türk kültürünü yaşatmaya devam ediyor.

Türk dünyasının ortak paydasını, sevincini, kültürünü, sanatın en güçlü dalı tiyatro ile harmanlayarak vatandaşlar arasında köprü kuran Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlilere sanat dolu günler yaşatacak.

Bir hafta boyunca Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan etkinlikte Azerbaycan, Gagavuzya, Irak, İran, Kıbrıs, Kırgızistan, Suriye, Tataristan ve Türkmenistan’dan gelen tiyatro grupları Türk milletinin köklü tarihini tiyatro sayesinde vatandaşlara aktaracak.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda 24-30 Nisan tarihleri arasında saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan tiyatro günlerinde Azerbaycan Sumgayıt Drama Devlet Tiyatrosu, Türkmenistan Maktumkulu Halk Müzikal Dram Tiyatrosu, KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu, Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu, İran Türk Tiyatrosu, Kırgızistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Irak Kerkük Türkmen Gardaşlık Ocağı Tiyatro Grubu sahne alacak.

Mersin’in İlçeleri de Tiyatro’ya doyacak

Tarsus
25 Nisan’da KKTC Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve 30 Nisan’da Türkmenistan Maktumkuli Halk Müzikal Dram Tiyatrosu Tarsus Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle bir araya gelecek.

Erdemli
26 Nisan’da İran Türk Tiyatrosu, 28 Nisan’da ise Suriye Türk Tiyatrosu Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi’nde oyunlarını sergileyecek.

Silifke
28 Nisan’da Irak Kerkük Türkmen Gardaşlık Ocağı Tiyatro Grubu ve 30 Nisan’da Kırgızistan Cumhuriyeti Devlet Gençlik Uchur Tiyatrosu Silifke Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Gülnar
25-27 Nisan Tarihlerinde Gülnar Kültür Merkezi Gagauzya Komrat Belediyesi S.Kesya Müzik ve Drama Tiyatrosu ve Azerbaycan Sumgayıt Drama Devlet Tiyatrosu’nu ağırlayacak.

Mut
Mut Belediyesi Halk Eğitim Salonu ise 26 Nisan’da Suriye Türk Tiyatrosu, 27 Nisan’da Tataristan Devlet Özerk Kültür Kurumu Buinsky Devlet Drama Tiyatrosu izleyicilerle buluşacak.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36