Türk Malları Haftası Okullarda Kutlanıyor

Silifke İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Gazi Paşa İlkokulu el ele yerli malını kutladılar.

Türk Malları Haftası Okullarda Kutlanıyor

Tutum, yatırım ve Türk malları Haftası olarak belirlenen 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlaması yapılan yerli malı haftası tüm okullarda kutlanan özel haftadır. Yerli tüketim yapmamız ve yerli tüketimin bilinçli olarak arttırılması amacı ile bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Bu amaçla ilçemiz Gazipaşa ilkokulu anasınıfı ve 3.sınıflarda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Yerli malı haftasını kutlamak adına etkinlikler yapıldı. Etkinliklerde anasınıfı öğrencileri ile şarkı, atasözleri, şiir ile ilçemizde en çok yetişen tarım ürünlerinin tanıtımı ve sağlığımız açısından önemi vurgulanarak yerli malı kullanılması gerektiği anlatıldı. Merakla dinleyen ve izleyen minik öğrenciler  kendi şiir ve sözleri ile katılarak eğlenceli ve öğretici bir şekilde sunum tamamlanmıştır. Ardından Silifke Yöremizde en çok yetişen tarım ürünleri miniklere ikram edildi.

Yine aynı gün Gazi Paşa ilkokulunun 3.sınıflarında ise yerli malı haftası nedir, neden kutlanır bilgisi verildikten sonra öğrencilerin, yerli tüketim yapmasına tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmalarına dikkat çekildi. Öğrencilerin de katılımı ile yerli malı haftasını anlatan güzel sözler şiirler okunarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından yöremizde yetişen tarım ürünleri anlatılarak görsel sunumu yapılmıştır.

Sunumun akabinde çocuklara yöresel ürünlerimizden oluşan ikramlar yapılmıştır. Zevkle yiyerek    artık tüketimlerinde yerli mallarını tercih edeceklerini söyleyerek aynı zamanda da para, eşya ve zamanlarını kullanmada da tutumlu olacaklarını dile getirerek etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler.  Bu bağlamda okullarını bize açarak etkinlik yapılmasında desteklerini esirgemeyen Gazipaşa İlkokulu Müdür,müdür yardımcıları ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36