“Üretici-Tüketici El Ele Kampanyası”

“Üretici-Tüketici El Ele Kampanyası” ile Mersin’den Aksaray’a 20 ton ücretsiz limon gönderildi

“Üretici-Tüketici El Ele Kampanyası”

Mersin’in Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve Silifkeli üreticilerin katkılarıyla “Üretici-Tüketici El Ele Kampanyası” başlatıldı.

 Atayurt halinden bir kamyon dolusu 20 ton limon ücretsiz dağıtılmak üzere Aksaray’a gönderildi.

Kampanya kapsamında Silifkeli üreticilerin ürettiği narenciye ürünlerin İç pazarda daha iyi tanıtılması, tüketiminin artırılması, dayanışmanın ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tonlarca narenciye ürünler Anadolu’nun çeşitli merkezlerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bu kapsamda Aksaray Ticaret Borsası Limonun nakliyesi ve dağıtımını üstlenirken, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve Silifkeli üreticilerin katkılarıyla “Üretici-Tüketici El Ele Kampanyası” kapsamında Atayurt halinden ilki bir kamyon dolusu 20 ton limon ücretsiz dağıtılmak üzere Aksaray’a gönderildi.

Bu yıl Silifke’de 20 bin dönüm araziden 80 bin ton ürün beklenirken, kilosu 5 liradan satılan limon, Rusya, Irak, Suriye, Katar, Avrupa ve Uzak Doğu Ülkelerine ihraç edildiği bildirildi.

Tüketici olmazsa üretici olmaz diyen Atayurt Hal Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar , “Biz ‘Üreticiden tüketiciye el ele’ kampanyası ile limon portakal ev kalmasın istiyoruz. Bu şekilde de tüketimi arttırmayı düşünüyoruz. Tüketici olmazsa üretici, üretici olmazsa tüketici olmaz. Bu dengeyi güzel koruyup, önümüzdeki yıllarda da devam etmesini diliyoruz. 81 Vilayete 81 şekliyle başlattık. İnşallah devamının geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. yılında “Üreticiden Tüketiciye” kampanyası başlattıklarını ifade eden Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Narenciye sektöründe Pazar sorunları yaşıyoruz. Bu Pazar sorunlarını gidermek adına biz bu gün bir kamyon 20 ton limonu Aksaray halkına dağıtılmak adına yola çıkarıyoruz. Limonlarımız Aksaray’da halka ücretsiz olarak dağıtılacak. Limon üreticilerimiz bu kampanyamıza destek verdi. Amacımız limon ve narenciye tüketimini geliştirmek ve insanların tüketme alışkanlığını kazanmalarını sağlamak. Bu kampanyamızın tüm bir çığ gibi büyüyeceğini ve tüm Türkiye’ye yayılacağını düşünüyoruz. 81 İli 81 araç sloganıyla üreticiden tüketiciye kampanyamızı başlatmış olduk” diye konuştu.

Silifke Ziraat Odası olarak kampanyaya tam destek verdiklerini ifade eden Oda Başkanı Cafer Doygun, “Üreticiden tüketiciye narenciyede el ele kampanyasına canı gönülden destek veriyoruz. Bu kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ile hal dernek başkanına teşekkür ediyorum. İlçemizde 20 bin dekar alanda narenciye vardır. Bu yıl rekoltenin yüksek olmasından dolayı 80-100 bin ton ürün elde etmeyi bekliyoruz” dedi.

Düzenlenen etkinliğe Silifke kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Atayurt Hal Komisyoncular Derneği Başkanı İbrahim Kaynar, komisyoncular ve üreticiler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36