Yenişehir Belediyesi' ‘pandemi sürecinde eğitim’ raporu hazırlayacak

Yenişehir Belediyesi' ‘pandemi sürecinde eğitim’ raporu hazırlayacak

Yenişehir Belediyesi' ‘pandemi sürecinde eğitim’ raporu hazırlayacak

Mersin'de Yenişehir Belediyesi, pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam etmesi durumunda öğrencilerin ve eğitimcilerin sağlığının korunması amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Yenişehir’de eğitim gören 60 bin öğrencinin, binlerce eğitimcinin ve okul personellerinin koronavirüsten olumsuz etkilenmemesi için harekete geçildi. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şubesi ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mersin Şubesi'nden görüş alan Yenişehir Belediyesi hazırlayacağı raporu Yenişehir Kaymakamlığı'na, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Mersin İl Pandemi Koordinasyon Kuruluna sunacak. Yenişehir Belediyesi ayrıca öğrenci velileriyle de görüşecek ve raporda velilerin taleplerine yer verecek. Çocukların ve halkın sağlığını korumak amacıyla büyük bir mücadele vereceklerini söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Okulların açılması durumunda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okullarda çalışan tüm hemşerilerimizin sağlığını korumak için Yenişehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Eğitim ve sağlık bizim için çok önemli ancak sağlık özellikle bu süreçte her şeyden önce geliyor. Öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmalarını elbette istemiyoruz ancak koronavirüsünün de kontrol altına alınması gerekiyor. Eğitim sendikalarıyla görüş alışverişinde bulunduk, kendilerine de teşekkür ediyoruz. Velilerimizle de görüşeceğiz ve bir rapor hazırlayacağız. Amacımız çocuklarımızın ve halkımızın sağlığını korumak. Yenişehir sınırları içerisinde devlet ve özel olmak üzere onlarca eğitim kurumu ve iki üniversite var. Bu nedenle okullar açıldığında Yenişehir’de günlük olarak çok büyük bir insan sirkülasyonu olacak. Biz de Yenişehir Belediyesi olarak büyük bir mücadeleyle üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36