YÖRTÜRK Silifke temsilciliğinden açıklama

YÖRTÜRK Silifke Temsilcisi Savaş Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Atike Ceylan Kaçar’ı ziyaret ederek vakıfları hakkında bilgi verdiler.

YÖRTÜRK Silifke temsilciliğinden açıklama

Kısa adı Yörtük Olan Yörük Türkmen Kültürüne Hizmet İlim Sağlık Eğitim Araştırma Kalkınma Danışma Vakfı olan vakıfımızın Temel amacı: yurtiçinde ve yurtdışında yürek ve Türkmen kültürüne ait araştırmalar yapmak, kültürel varlıkları milli kültürümüze kazandırmak için gerekli çalışmaları yapmak, kültürel varlıkların korunması ve yeni nesillere aktarılması için gerekli koruma ve yaşatma faaliyetlerini yapmak, yapılan faaliyetlere katkıda bulunmaktır, .Bu amaçla Silifke Silifke’nin, kültür Dünyamızda apayrı bir değeri vardır.

Silifke ve kültürel değerler olarak ilimizin dünyaya açılan kapısı olması  zengin kültürel hazinemizin merkezi konumundadır. Bu zengin kültürümüzü kamuoyuyla paylaşmak gündemde tutmak, gelecek nesillerimize aktarmak düşüncesi ile ihtiyaç duyulan çalışmaları yerinde yapmak için genel merkezimizin uygun görüşü ile Silifke ‘de  teşkilatlanmadan sorumlu şube başkan yardımcısı olarak ben Savaş Şimşek’in koordinesinde Mehmet Köklü, Bahri Can, Ahmet Aykaç ve Hakan Burgut, Lütfi Göklü ve Nabi İnam’ın yürüteceğiz.

Yörtürk Silifke Temsilciliğimiz saray mahallesi İnönü caddesi Bağkur iş hanı kat birde. Kısa süre de teşkilatlanmasını tamamlayarak faaliyetine başlamıştır yapılacak her türlü kültürel aktivitelerimizi halkımızla birlikte yapmak istiyoruz milli ve Manevi değerlerimize sahip çıkmak isteyen herkesi vakfımızın fahri üyesi kabul ediyoruz

 

Vakıf temsilciliğimiz organizesi ile genel başkan yardımcımız Bayram Özden Mersin Şube Başkanlığımız  Berdan Tun ve Mersin Şube Başkan yardımcısı Savaş Şimşek ve Şerife Aracı Yılmaz ve Silifke temsilcimiz Bahri Can, Nabi İnam ile beraber bir dizi ziyaretlerde bulunduk bu kapsamda bizi samimi ve içten sıcaklığı ile karşılayan Yörüklüğü ve Türkmenliği ile övündüğünü belirten sayın kaymakamımız Şevket Cinbir ve belediye başkanımız Sayın Dr Mustafa Turgut beye teşekkür ediyoruz. Kültürel değerlerimizin canlı tutulmasında olmasa olmazı değerli basınımızın katkılarını biliyor ve bu bağlamda Silifke basınımıza da yanımızda görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36