Zabıtadan Etiket Ve Tartı Denetimi

Zabıtadan Etiket Ve Tartı Denetimi

Zabıtadan Etiket  Ve Tartı Denetimi

 Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın alışverişlerinde mağdur olmaması, kaliteli ve güvenli hizmet alabilmesi adına Göksu Mahallesinde kurulan Cuma pazarında denetimler gerçekleştirdi.

Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince terazi denetimi, etiket denetimi ve pazarcıların pazar standartlarına uygun hareket edip etmediklerini denetledi.

Denetimlere katılan Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak ve Zabıta Müdür Vekili Ayşe Yılmaz ile zabıta ekipleri, pazarcı esnafının talep ve sıkıntılarını da dinleyerek, terazi ve etiket konusunda esnafların daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Ekipler, terazilerin tezgâh önlerinde vatandaşın görebileceği konumda olması, etiketlerdeki rakamların anlaşılır olması gibi kurallar hakkında incelemelerde bulundu.

Cuma pazarında gerçekleşen denetimlerde kurallara uygun satış yapan Pazar esnafı ve alışverişe çıkan vatandaşlar, denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

“DENETİMLERİMİZ SÜRECEK”

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Koçak, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü belirterek, "Kurban Bayramı öncesinde ekiplerimiz sebze pazarı ve diğer tezgâhlarda etiket denetimi uygulamasını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Ekiplerimiz etiket denetiminin yanı sıra hijyen ve diğer konularda da pazar yerlerinde denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimler ile vatandaşlarımızın hem sağlığını korunması hem de maddi açıdan zarar görmesinin önüne geçmek için bu denetimler gerekli. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir. Halkımızdan ve esnaflarımızdan ricamız bizlere yardımcı olmalarıdır" diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36