Zekai amca 15 yıldır mağarada yaşıyor

Zekai amca 15 yıldır mağarada yaşıyor

Zekai amca 15 yıldır mağarada yaşıyor
 Mersin Büyükşehir Belediyesi, ekonomik açıdan darda kalanları önceleyerek tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışırken, sosyal belediyecilik anlayışıyla bir yardımlaşma hikayesine daha imza attı. Büyükşehir, Erdemli İlçesi Kızkalesi Mahallesi’nde doğal oluşumlu bir mağarada 15 yıldır yaşamını sürdüren 64 yaşındaki Zekai Fırat’a yardım eli uzattı. Zekai Amca, huzurevine kaydı bulunduğu halde doğa sevdası nedeniyle mağarada yaşıyor.

Gelen ihbar üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, Zekai Amca’ya hem gıda kolisi yardımında bulundu hem de Halk Kart için başvuru aldı. İncelemede bulunan ekipler, doğa aşığı Zekai Amca’nın doğal yaşam isteği üzerine onu doğadan koparmayarak hayatını kolaylaştırmak için şartlarını iyileştirecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla yurttaşların yaşamlarına anlamlı dokunuşlar sağlayan hizmetleri hayata geçirmeye devam ediyor. Ekonomik açıdan darda olanları önceleyerek tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışan Büyükşehir, bir yardımlaşma hikayesine daha imza attı.

Büyükşehir, Erdemli İlçesi Kızkalesi Mahallesi’nde doğal oluşumlu bir mağaranın içinde 15 yıldır yaşamını sürdüren 64 yaşındaki Zekai Fırat’a yardım eli uzattı. Gelen ihbar üzerine kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler, Fırat’a hem gıda kolisi yardımında bulundu hem de Halk Kart için başvuru aldı. İncelemede bulunan ekipler, doğa aşığı Zekai Amca’nın doğal yaşam isteği üzerine onu doğadan koparmayarak hayatını kolaylaştırmak için şartlarını iyileştirecek.

Doğayla iç içe geçen bir yaşam

Büyükşehir ekipleri, Zekai Fırat’ı hayatını geçirdiği doğanın güzelliği içinde yer alan mağarada ziyaret etti. Sahip olduğu her şeyi bu mağaranın içine sığdıran Zekai Amca için hayat, doğayla baş başa yalnız geçirdiği ömür kadar. Arkadaşları ağaçlar olan Zekai Amca, gerek doğadan topladığı bitkileri satarak gerekse küçük bir alanda ürettiğini söylediği sahlep, yaban sarımsağı, kuşkonmaz ve kara pancarı satarak geçimini sağlıyor. Ekipler, başka geliri olmayan Zekai Amca için ücretsiz olarak gıda alışverişi yapabilsin diye Halk Kart başvurusunda bulundu.

Zekai Fırat: “Benim nerede yaşadığım değil nasıl yaşadığım önemli”

Hayatının çoğunu doğada geçiren Zekai Fırat, huzurevine kayıtlı olduğunu fakat üretim yapamadığı için orada kalmak istemediğini belirtti. Üretmeden, sportif faaliyette bulunmadan, dört duvar arasında kişinin ömrünün kısaldığını söyleyen Zekai Amca, doğanın kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek, “Eğer bahçeli, arazisiyle ilgilenebileceğim bir yer olursa ben de giderim ama bahçeli bir yer olmazsa kalamam orada. Yalnız kalmam lazım. Doğayla iç içe yaşadığımız zaman insan ömrü daha güzel olur. Benim nerede yaşadığım değil nasıl yaşadığım önemli. İnsanların fazla olduğu yerde ben kalamıyorum. Dağ başında ufacık bir delik de olsa üç dört tane ağaç bana yeter. Temiz hava sağlık açısından iyidir. Her şey için teşekkürler” dedi.

 “Zekai Ağabeyimizin hayatına nasıl dokunabiliriz ona bakacağız”

 Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte bütün ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, çocuk bezi, bebek maması, hijyen paketi ulaştırdığını, fakat bu yardımları yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in isteğiyle ekonomik açıdan çok zor durumda olan yurttaşlara öncelikle ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Uzunbağ, “Biz Başkanımızın isteği doğrultusunda gıda kolilerini dağıtırken tespit ettiğimiz çok sayıda sıkıntılı hayat yaşamak zorunda kalan insanlarımıza özel ilgi gösteriyoruz. Zekai Ağabeyimizin de böyle bir sıkıntısı olduğunu öğrendik. Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik durumu kötü olanlara özellikle ulaşmak istiyoruz. Bugün de onun için Zekai Ağabeyimizin yanındayız. Başkanımızın isteği gereği hayatına nasıl dokunabiliriz, nasıl iyileştirebiliriz ona bakacağız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79