İşçi yevmiyelerine yönelik basın açıklaması

Geçen hafta, Erdemli Tarım Emekçileri Derneği, Silifke Tüm Tarım Çalışanları ve Çavuşları ve çavuş Derneği, Mut S. S. Emek Hizmetleri Kooperatifi ve Çavuşlar Temsilcileri işçi yevmiyeleri için toplanmış ve ortak karar almışlardı. Bu karara istinaden yeni bir basın açıklaması yapıldı.

İşçi yevmiyelerine yönelik basın açıklaması

Gazetemize yapılan açıklamada sesini duyurmak isteyen işçi ve işçi temsilcileri, hakları verilmez ise üç gün iş bırakma eylemine gideceklerini belirtti.

BASIN AÇIKLAMASININ DETAYLARI

 “Bölgemizi en çok meşgul eden tarım sektöründeki güvencesiz çalışan tarım İşçilerinin haklarını koruma, kollamak ve dayanışma içinde olduğumuz Silifke Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği'mizin üyelerimize tavsiye niteliğini taşıyan ücret tarifesini bizzat üyelerimize ve işveren temsilcilerine yazılı olan gerek yerel basında gerek sosyal medya aracılığı ile duyurduk. Ama ne yazık ki günlük çalışma ücretinin 285 TL (yemek çalışana ait) olmasından rahatsız olan Ziraat Odası ve odaya bağlı işverenler tarafından çok görülmüş adeta emekçinin hakkını gasp etmek istemişlerdir. İşçiyi emekçiyi yokluğa, açlığa sürüklemek isteyen bu zihniyeti bütün emekçilerimiz adına şiddetle kınıyorum. Eğer haklarımız verilmez ise üç gün iş bırakma eylemine gideceğiz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.

Silifke Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği Başkanı, Veysel Atar

Silifke Tarım Çalışanları ve Çavuşları Derneği Başkan Yardımcısı, Yüksel Bülbül

Erdemli Tarım Emekçileri Derneği Başkanı,  Ahmet Şimşek

Erdemli Tarım Emekçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ayşe Kalay

Erdemli Tarım Emekçileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Havva Yıldırım

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36