Akkuyu NGS'den bilgilendirme

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’DEN BİLGİLENDİRME

Akkuyu NGS'den bilgilendirme

Basın yayın organlarında ve sosyal ağlarda yer alan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde çalışan işçilerin, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle protesto gösterileri düzenledikleri şeklindeki iddialar sebebiyle AKKUYU NÜKLEER A.Ş, kamuoyunu güvenilir bir şekilde bilgilendirmeyi gerekli görmektedir.

27 ile 28 Mart 2024 tarihlerinde taşeron firmalarının işçileri tarafından, maaşlarının ödenmesinde gecikme olması iddiasıyla Akkuyu NGS sahasında protestolar düzenlenmiştir. Söz konusu eylemler, Akkuyu NGS inşaat sahasındaki çalışma programını etkilememiştir ve tüm çalışmalar normal seyrinde yürütülmektedir.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş çalışanlarına ve Akkuyu NGS inşaatı kapsamında sözleşmesel ilişkisi olan ana yüklenicilere karşı mali yükümlülükler de dahil olmak üzere ilgili sözleşmeler ve ilgili mevzuatlardan kaynaklı tüm yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Akkuyu NGS inşaat sahasında, çoğu taşeron inşaat şirketlerinde çalışan 30 binden fazla kişi görev yapmaktadır. Maaşların ödenmesi de dâhil olmak üzere çalışanların haklarının gözetilmesi bu şirketlerin sorumluluğundadır. Projede yer alan her şirket, işveren olarak 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili tüm mevzuat kapsamında çalışanlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmekten sorumludur.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş, sözleşmesel ilişkisi olan ana yüklenicilerle yakın iş birliği içinde, Akkuyu NGS sahasındaki inşaat işçilerinin iş disiplinini ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak için yasal yetkileri dâhilinde gerekli önlemleri almaktadır. Bununla birlikte, alt yüklenicilerin işçileri ile ilgili olarak 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işveren sıfatına sahip olmayan AKKUYU NÜKLEER A.Ş’nin taşeron şirketleri ile çalışanları arasındaki iş ilişkilerine müdahale etme imkânı bulunmamaktadır.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş İletişim Servisi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36