Büyükşehirden’den Şaymana Festivaline Büyük Katkı

Büyükşehirden’den Şaymana Festivaline Büyük Katkı

Büyükşehirden’den Şaymana  Festivaline  Büyük Katkı
Kırsalda sanatla doğayı bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Şaymana Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği katılımcılardan tam not aldı

Büyükşehir’in festivalin yapıldığı alana ulaşan 4.2 kilometrelik yolu asfaltlamasıyla katılımcılar rahat ulaşım imkanına kavuştu.

Festivalde, Büyükşehir Veterinerlik Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından açılan stantta sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz mama dağıtımı yapılırken, Büyükşehir Belediyesi’ne ait VR Mersin standında da vatandaşlara sanal Mersin turu attırıldı.

Kırsalda doğayla sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Şaymana Festivali’ne Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği katılımcılardan büyük beğeni topladı. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekiplerinin 2 yıldır asfalt bekleyen ve festival alanına giden yolda yaptığı çalışmalar, festivale katılanlara rahat ve güvenli ulaşım imkanı sundu. Büyükşehir’in açtığı stantta sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz dağıtılan mama ve VR Mersin standındaki üç boyutlu Mersin turu katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

4.2 kilometrelik yola asfalt döküldü

Toroslar İlçesi Arslanköy Mahallesi’nde 2014’ten bu yana organize edilen Şaymana Festivali’nin bu yıl altıncısı düzenlendi. Ünlü müzisyenlerin de sahne aldığı etkinliğe çevre illerden ve şehir merkezinden binlerce insan katıldı. Şenliğin açılışında Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Konservatuar sanatçılarının verdiği konser büyük ilgi gördü.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri 2 yıldır asfalt bekleyen ve festival alanına da giden 4.2 kilometrelik yola asfalt döktü. Festivale katılanlar bu sayede güvenli ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşmuş oldu.

Büyükşehir Belediyesi festivalde sahipsiz hayvanların yanındaydı

Festivalde, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Dairesi Başkanlığı tarafından stant açılarak, sahipsiz kedi ve köpekler için ücretsiz mama dağıtıldı. Ekipler, alandaki sahipsiz kedi ve köpeklere mama verirken, şehir merkezinden araçlarıyla festivale katılan hayvanseverler de ücretsiz dağıtılan mamalardan temin etti.

Ekipler tarafından getirilen 20 torba yetişkin kedi, yavru kedi, yetişkin köpek ve yavru köpek mamalarından oluşan toplam dört çeşit mama, kaplara konularak ücretsiz dağıtıldı. Sunulan hizmet, festivale katılım sağlayan vatandaşların ilgisiyle karşılandı.

Festivale “Şila” adlı köpeğiyle katılan Duygu Genç, “Bence güzel bir hizmet ama sadece festivallerde değil, bunun periyodik olarak haftada bir ya da ayda bir yapılmasını talep ediyorum. Sokak hayvanları için iyi bir şey yapıldığını düşünüyorum. Kendi köpeğim var ama ben bu mamaları sokağımdaki hayvanlar için aldım, onlara götüreceğim” dedi.

Festivale katılan vatandaşlar Büyükşehir standında Mersin’i turladı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren VR Mersin (Tekno Mersin Projesi) standında festivale katılan vatandaşlar, kurulan ekranla üç boyutlu sanal Mersin turu yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Alt Yapı Hizmet Birliği (METAB) ortaklığıyla gerçekleştirilen “Tekno Mersin Projesi” için il genelinde 375 noktada gece-gündüz, hava ve karadan 2370 fotoğraf çekimiyle oluşturulan üç boyutlu sanal turlarla Mersin’in tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı VR Mersin standına katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Festivale katılım sağlayan vatandaşlardan Nihan Karadağ’a VR Mersin ekipleri tarafından bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından hizmetten faydalanan Karadağ, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Mersin’de olmamıza rağmen Mersin’in gezip görmediğimiz birçok yeri var. VR Mersin ile antik kentlerimizi gördüm ama onlar nerede bilmiyorum. O yüzden benim için çok farklı bir deneyim oldu. VR Mersin’le beraber festival daha farklı ve keyifli. Çok kaliteliydi, çekimler çok başarılı ve profesyoneldi. İzlediğimiz antik kentleri de merak ediyoruz en kısa zamanda umarım gezme şansımız olur. Başkanımız’a bu hizmetinden dolayı teşekkür ederiz.”

“VR Mersin sürpriziyle karşılaştık”

VR Mersin standının festivale büyük bir zenginlik kattığını ifade eden ve kendisi için de büyük bir sürpriz olduğunu belirten Hakan Karadağ ise “Bizim buraya geliş amacımız Şaymana etkinliğiydi. Konserler, bir takım aktiviteler vardı. VR Mersin sürpriziyle karşılaştık. Şehrimizin önemli yerlerini tanıtması açısından güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Güzel bir proje olmuş. Burayı zenginleştirdiğini düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36