Mustafa Ercan’a bir ödül daha!

ÇGC Basın Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Mustafa Ercan’a bir ödül daha!

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel olarak düzenlenen basın Yarışması ödül töreni, Adana Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

ÇGC Basın Yarışmasında;  ‘Haber, Haber Fotoğrafı, Araştırma-İnceleme, Spor Araştırma, Röportaj, Sayfa Düzeni, Güncel Yazı, TV Programı, TV Görüntü ve Özel Ödül’ olmak üzere birçok dalda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Törene; Adana Valiliği adına Vali Yardımcılarından Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, CHP eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Selek, Sarıçam Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şükrü Gedik, AK Parti İl Başkanvekili Ahmet Öztürk, MHP İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı, ATO Başkanı Yücel Bayram, ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO Meclis Üyeleri Ahmet Görür, Bülent Yamaç, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TSYD Adana Şube Başkanı A.Engin Kanber, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, TRT Çukurova Bölge Haber Müdürü Erden Karaoğlu, TC.Cumhurbaşkanlığı İletişim Adana İl Başkanlığı Adına Başkan Yardımcısı Mustafa Naci Dönmez, Hürriyet Gazetesi Bölge Temsilcisi Erdal Fernergiz ile gazeteciler ve davetliler katıldı.

“GAZETECİLER KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTURULMALI”

Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir; plaket töreninde yaptığı konuşmada; “Tabi; sorunlardan bahsediliyor. Doğrudur. İnşaallah bu sorunların hepsi bir şekilde çözülür. Çözüm üretilebilecek konular. Ümit ediyoruz ki; gazetecilerin sorunları gündeme gelir ve bunlar makul, kabul edilebilir bir çerçevede çözülür. Buradaki tüm gazetecileri dostlarımız olarak görüyoruz. Sorunların çözümü noktasında karınca kararınca çorbada bir tuzumuz olsun misali bir katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ancak; ben de dışarıdan bir gözlemle şöyle bir yorum yapmak isterim. Keşke gazetelerin kendi ayakları üzerinde durabilecek kurumsal bir yapı oluşturulabilse. Bu nasıl yapılacak doğrusu bilmiyorum. Buna kafa yormak lazım. Buna en çok gazeteci büyüklerimizin, abilerimizin, tecrübeli gazetecilerin, meslekten üstadlarımızla hep beraber kafa yormamız lazım. Bu işi olgunlaştırıp, bizde siyasetçiler, kamu yöneticileri, oda başkanları hepimiz, yani söz söyleme durumunda olan herkes bu konuda katkı sağlasa da gazetecilik mesleği gerçekten kurumsal, kendi içinde bir okul gibi olsa, belki öyle ama maalesef son zamanlarda bir özeleştiri yapalım. Burada özeleştiriye de, eleştiriye de ihtiyaç var. Hepsini birleştirip ümit ediyoruz ki en yakın zamanda basın mesleği kurumsal, ayakları üzerinde duran, kendi içinde yanlışları eleyen, doğruları yücelten bir doğrultuda ilerler. Ben özellikle burada olmak istedim. Programımı zorlayarak geldim. İyi ki buradayım. İyi ki varsınız. Yolunuz açık olsun. Her zaman yanınızdayım” dedi.

“SAHTE GAZETECİLİK ÜRETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca; “Ben ilk olarak ÇGC Başkanı ve Yönetim Kurulunu özellikle kutluyorum. Çünkü çalışan arkadaşlarımıza bırakın maddi olarak desteği, hiç olmazsa böyle moral verici bir gece düzenlemelerinden dolayı kutluyorum. Türkiye’de, Anadolu basınında çalışan arkadaşların, hiç abartmıyorum yüzde 60’ı asgari ücret dahi alamıyor. Çok büyük bir rakam. Yani bu olayı yerine getirdiğini söyleyen arkadaşlarımız var. Ben onları tenzih ediyorum. Ama yüzde 60’ın üzerinde maalesef çalışan arkadaşlarımız maaş alamıyor. Şimdi bir internet yasası getirildi. Dediler ki; Adana’da eğer bu internet yasasına girecekseniz 8 tane kadro oluşturmak zorundasınız. Zaten 6 tane kadroyu gazetede zor oluşturuyorsunuz. Üstelik bir de üste 8 tane kadro koyarak sahte gazetecilik üretilmeye çalışılıyor. Bu doğruyu her yerde söylememiz lazım. Kadrodakilerin büyük bir kısmı yalan kadrolarla doldurulmuş. Yani; gerçek çalışan arkadaşlarımız maalesef yok. Şimdi Basın İlan Kurumu neyin peşinde? İnsanları kandırmanın peşinde. Yani istihdam yaratıldı deniliyor ama gerçekte yapılmadı. Yok öyle bir şey. Türkiye genelinde bir araştırma yapsak, şu anda kadrolarda bulunan insanların yüzde ellisinin, yüzde altmışının ya gazeteciliği bırakmış ya çalışmayan ya da hiç eline kalem almayan insanlardan olduğunu açık ve net görürsünüz. Ben tabi ki; bu genç arkadaşlarımızın ve gazetecilerin ödül töreni olduğu için sadece onların sorunlarına değinmek istedim. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

ÇGC Basın Yarışması Haber Dalı’nda Dereceye giren Mustafa Ercan’a plaketini Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, Hakan Toytekin’e plaketini ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, Cansu Ersoy’a plaketini ATO Başkanı Yücel Bayram takdim etti.

Haber Fotoğrafı Dalı’nda başarı ödülü kazanan Murat Karaman’a plaketini Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke verdi.

Araştırma-İnceleme Dalı’nda Vahit Şahin’e plaketini Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca takdim etti.

Sayfa Düzeni Dalı’nda ödül kazanan Emine Songur’a plaketini Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, Fakir Metin Maracı’ya plaketini ise Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek verdi.

 Spor Araştırma Dalı’nda başarı ödülü kazanan Hüseyin Sungur’a plaketini TSYD Adana Şube Başkanı A.Engin Kanber takdim etti.

 İl dışında olan Adnan Ercan’ın plaketini Çukurova Press Gazetesi Sahibi Engin Kanber’e plaketini AK Parti İl Başkanvekili Ahmet Öztürk verdi.

Röportaj Dalı’nda Mehmet Şahin’in plaketini Ticaret Borsası Başkanı Şahin Yücebilgiç verirken; Güncel Yazı Dalı’nda Fehmi İnceoğlu’na plaketini CHP eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer takdim ederken, Mehmet Demirel Babacanoğlu’na plaketini MHP İl Başkan Yardımcısı Mete Palalı verdi.

TV Görüntü Dalı’nda Memiş Akçam’a plaketini Adana Vali Yardımcılarından Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, TV Programı Dalı’nda dereceye giren Reha Ören’e plaketini ATO Meclis Üyesi Ahmet Görür verdi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülleri’nden ÇGC Kurucu Başkanı Çoban Yurtçu adına verilen özel ödüle layık görülen A.Vahap Ünkat’a plaketini ATO Mecis Üyesi Bülent Yamaç, Abdullah Bulca Özel Ödülü’ne layık görülen Hamdi Şölen’e plaketini ATO Başkanı Yücel Bayram takdim etti.

Alaaddin Su Özel Ödülü’ne layık görülen Ömer Alpdoğan’a plaketini Sarıçam Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik verdi.

Yeni Adana Gazetesi Özel Ödülü’ne layık görülen M.Ömer Üney’e plaketini ÇGC Başkan Yardımcısı Dilek Akın; Gelecek Vaad EdenGenç Gazeteci Özel Ödülü’ne layık görülen Sevil Çakmak’a özel ödülünü de TRT Çukurova Bölge Haber Müdürü Erden Karaoğlu takdim etti.

Haber Dalı’nda Dereceye giren Mustafa Ercan, plaketini Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci’den aldı.

Daha önce birçok dalda ödül sahibi olan Demirören Haber Ajansı Mersin Büro Şefi Mustafa Ercan’ı ve dereceye giren tüm meslektaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36