Şehit Uz. Çvş. Mehmet İlker Şahin Parkı açıldı

Şehit Uz. Çvş. Mehmet İlker Şahin Parkı açıldı

Şehit Uz. Çvş. Mehmet İlker Şahin Parkı açıldı
  

 

Hakkâri’nin merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Silifkeli Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin anısına yapılan ‘Şehit Uz. Çvş. Mehmet İlker Şahin Parkı’ düzenlenen törenle açıldı.

Silifke Belediyesi, şehidini anmak ve ismini yaşatmak için yapılan park açılışında mevlut okutarak,  dualarla park açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, parkın açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Şehit Mehmet İlker Şahin’in ailesi ve yakınları ile birlikte kesti.

‘SİLİFKELİLER ŞEHİDİNE VE ŞEHİT AİLELERİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMIŞTIR’

‘Şehidimizin emanetleri olan yavrularının ve ailesinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Yeni Mahalle’de 5 bin m2’lik alan üzerinde yapımını tamamladığımız parkımızın kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şehidimizin ismini, tamamını belediye personellerimizin emeği ve yoğun mesaisiyle yaptığımız parkımızda yaşatmaya devam edeceğiz.

Hakkâri’nin merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan kardeşimiz Silifkeli Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in ailesine daha önce, Taşucu Mahallesi Toki Konutlarında bulunan bir dairemizi ücretsiz vermiştik. Hemen ardından belediye meclisimizde almış olduğumuz karar ile şehidimizin Yeni Mahallede bulunan ailesinin evinin yakınında yer alan 5 bin m2’lik parka da şehidimizin ismini verdik. Silifkeliler şehidine ve şehit ailelerine her zaman sahip çıkmış, sonuna kadar da sahip çıkmaya devam edecektir.

Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için, canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Silifke olarak her zaman bir bütünüz ve bir aileyiz. İyi günde ve kötü günde bütün hemşerilerimizin yanında olduğumuz gibi şehit ailelerimizin de her zaman yanındayız. Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve sonuna kadar da yapacağız” dedi.

KAYMAKAM CİNBİR, ‘HER ZAMAN ŞEHİT AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ’

Parkın açılışında konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, ‘Şehitlerimizin aileleri milletimizin ve devletimizin en kutsal emanetleridir. Aziz vatanın toprakları şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde bizlere vatan olmuştur. Şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bugünlerimizi şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehit ailelerimizin sıkıntıları ve sorunları bizim sıkıntımız, bizim sorunlarımızdır. Bu güzel parkı şehidimiz anısına kentimize kazandıran ve onun isminin yaşatılmasını sağlayan belediye personellerimize, Başkanımıza, meclis üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi.

















Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79