İYİ Parti Kadınlar gününü kutladı

İYİ Parti Silifke İlçe teşkilatı tarladaki kadınlardan, huzurevinde yatan yaşlı kadınlara kadar her kesimden kadınlarla bir araya gelip karanfil dağıttı. Günün sonunda ise 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle eğlenceli yemek programı düzenledi.

İYİ Parti Kadınlar gününü kutladı

İlk olarak cadde ve sokaklarda bulunan esnafları ziyaret edip kadınlara karanfil dağıtan İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı Av. Ahmet Murat Metin ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra sırasıyla Silifke Huzurevini, resmi daireleri ve tarlada tarım işçisi olarak çalışan kadınları ziyaret ettiler. Ziyaretlerde kadınlara karanfil veren Başkan Metin, erkeklere de eşlerine ve annelerine vermeleri için karanfil hediye etti.

Ziyaretlerin sonunda akşam kadınlar günü yemeği ve eğlencesi düzenlendi. Giritli Restaurant da düzenlenen gecede konuşan Başkan Av. Ahmet Murat Metin, Bu kadar güzel bir kalabalığı bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Burada Silifke’nin cesur insanları bir arada toplanmış. Bundan yıllar önce 1857 yılında sizin gibi cesur kadınlar Amerika’nın Newyork eyaletinde 40 bin kadın bir dokuma fabrikasında kadınların haklarını savunmak için, yapılan kötü muameleyi savurmak için greve başlıyorlar. Neticesinde barikatlar kuruluyor, kadınlar içeride kalıyor. 129 tane kadın maalesef hayatını kaybediyor. Halbuki Peygamber efendimiz diyor ki “Cennet Annelerin ayağı altındadır” halbuki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk  “Ey kahraman Türk kadını sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye laiksin” diyor.

Neticede 1930 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti o medeni olarak görülen Avrupa’nın çok daha ötesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı veriyor. Atatürk’ün yolda çizdiği ilerleyen bir kadın var. Atatürk’ün verdiği seçme seçilme hakkını kullanmak isteyen bir kadın var. Bu kadın bizim genel başkanımız sayın Meral Akşener hanımefendi. Kendisi Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine düstur edinmiş, bu doğrultuda Atatürk’ün kendisine tanıdığı seçilme hakkını kullanmak istemektedir. Neticesinde de İYİ Partiyi kurmuştur. Genel başkanımız açıkça beyan etmektedir ki İYİ Parti bir Kadın hareketidir. Bu sebeple 8 Mart Kadınlar günü bizim için çok daha özel bir gündür. Bu kadın hareketinin bir neferi, bir gönüllüsü olmaktan çok mutluyum” dedi.

Kadınlar hayatımıza anlam veren varlıklarımızdır diyen Metin, “Kadınlarımız bize yol gösteren, karanlıklarımızı aydınlatan yıldızlarımızdır. Her ne kadar erkeklere dense de kadınlar evlerimizin direği, soframızın bereketi, yani her şeyimizdir. Anamızdır, eşimizdir, sevgilimizdir, çocuğumuzun annesidir. Ama maalesef ki maalesef son günlerde haber bültenlerinde duyuyoruz, kadınlarımız ülkemizde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmeye başladı. Kadınlarımıza taciz ve tecavüz olayları çoğaldı. Kadın katliamları duyuyoruz. Dünyanın hiçbir yerindeki kadınlar bunu hak etmiyor, hele ki Türk kadını hiç hak etmiyor” dedi.

Biz bir kadın partisiyiz, Silifke’mize, ülkemize kadın eli anne eli değme vakti gelmiştir diyen Metin, “Bu ülkeyi kadınlarımız kurtaracaktır. Kitaplar yazsak kadını kitaplara sığdıramayız. Başta Şehit ve Gazi annelerini, eylerini, daha sonra çıktığımız bu kutlu yolda her türlü fedakarlığı ile tarafıma tam destek gösteren sevgili eşimin ve tüm kadınlarımızın günü şahsım ve partim adına kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36