Büyükşehir personelinden gönüllü eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde motorize zabıta olarak görev yapan Mehmet Çelik aynı zamanda gönüllü olarak yüzme ve sutopu antrenörlüğü yaparak gençlerin ve öğrencilerin sporla buluşmasına katkı sağlıyor.

Büyükşehir personelinden gönüllü eğitim

Zabıtalık görevinde 18 yılı deviren ve Türkiye’nin birçok ilini gezen Mehmet Çelik üç buçuk yıldır Mersin’de görev yapıyor. Gençlerin ve çocukların spora ilgisinin artması ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için kendini gönüllü olarak antrenörlüğe adayan Mehmet Çelik,  hafta içi motorize zabıta olarak görev yaparken, hafta sonunu ise öğrencilerini eğiterek geçiriyor.

Hafta sonu mesai saatleri dışında 65 öğrenciye sutopu eğitimi veren Mehmet Çelik, zabıtalık görevini aşkla yaptığının altını çizerken, Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır personel olmak ve Mersin’e daha fazla hizmet verebilmek için gönüllü antrenörlük yaptığını dile getiriyor.

“Öğrencilerimin başarısı beni motive ediyor”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği sutopu kurslarında ve Meskispor’da gönüllü olarak antrenörlük yaptığını söyleyen Mehmet Çelik, mesai saatleri dışında öğrencilerle ve gençlerle zaman geçirmekten son derece memnun olduğunu belirterek, “18 yıllık zabıtayım ve 3 buçuk yıldır da Mersin’de görev yapıyorum. Zabıtalık görevimin yanı sıra antrenörlük yapıyorum ve bunu asla para için yapmıyorum. 65 tane öğrenciyi eğitiyorum. Ve onların başarıları beni daha da motive ediyor. 2017 yılında öğrencilerim, Büyük Erkekler Bölgesel Lig Müsabakaları’nda ikincilik, U19 Bölgesel Lig Müsabakalarında üçüncülük ve U17 Bölgesel Lig Müsabakalarında dördüncülük derecesini aldılar” dedi.

“En büyük yatırım gençliğe yapılan yatırım”

Zabıta olmasının öğrencilerini şaşırttığını sözlerine ekleyen Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nde ve sivil hayatta vatandaşlara hizmet etmekten onur duyduğunu ifade ederek, “Öğrencilerim beni zabıta üniforması ile görünce ilk önce çok şaşırmıştı. Şimdi alıştılar. Bende onlardan biriyim. Zabıta olmam sutopu antrenörü olmamam engel değil. İnsan bilgisi ve becerisi ölçüsünde topluma hizmet etmekle mükelleftir. Her şey para değil. Bu kursa gelmek beni yormuyor aksine dinlendiriyor. Zabıtalık stresli bir meslek. Belde halkına hizmet etmek için çok çalışıyoruz. Ben bu kursunda vatandaşlara ve gençlere hizmet olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında en büyük yatırım gençliğe ve insanlara yapılan yatırım. Belediyemizde bunun için çalışıyor. Bende ne yapabilirim diye düşündüm. Bilgim becerim ölçüsünde bu işi yapmaya başladım. Ne mutlu bana ki gençlere yatırım yapıyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in kendisine verdiği desteklerden bahsederek şükranlarını ileten Çelik, “ Burhanettin Başkanımız bana bu konuda çok destek oldu. Genel Sekreter Yardımcımız, daire başkanlarımız, müdürlerimiz çok yardımcı oldular. Bu konuda da oldukça hassaslar. Burhanettin Başkanımızın desteği olmasa bunu başaramazdım. Kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36