Folklorcular KKTC’den döndü

Folklorcular KKTC’den döndü

Folklorcular KKTC’den döndü

 Silifke Belediyesi Halk Oyunları Grubu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Beyarmudu Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası halk dansları festivalinden döndü.

Halk oyunları gurubu ile birlikte Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u makamında ziyaret eden Gurup Sorumlusu Sefa Özbaydağ, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip tarafından Silifke Belediyesine gönderilen plaket ve çeşitli hediyeleri takdim etti. Başkanvekili Altunok’a Silifke folkloruna verdiği destekler için teşekkür eden Halk Oyunları Sorumlusu Özbaydağ, “Başkanım, ekibimiz KKTC’de düzenlenen uluslararası festivalde Rusya (Başkurdistan), Fransa, Makedonya, Meksika, Endonezya ve Sırbistan’dan gelen halk oyunları gurupları ile Türkiye’yi ve ilçemiz Silifke’yi en iyi şekilde temsil etti. Burada yaptığımız gösterilerle Silifke’mizin müziği ve oyunlarının uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağladık” diyerek Başkanvekili Sadık Altunok’u bilgilendirdi.

Belediye halk oyunları gurubunun KKTC’de düzenlenen ve 6 ayrı ülkeden katılan halk oyunları gurupları ile birlikte yaptığı gösterilerle Türkiye’yi ve ilçemiz Silifke’yi uluslararası alanda tanıtmalarının kendileri için sevindirici ve gurur verici bir gelişme olduğunu bildiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, “Gurup Sorumlumuz Sefa Özbaydağ ve yaptıkları güzel gösterilerle izleyenleri büyüleyen halk oyunları gurubumuza şahsım ve tüm Silifkeli hemşehrilerim adına yürekten teşekkür ediyorum. Silifke Belediyesi olarak diğer alanlarda yürüttüğümüz hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyetlerimize devam edeceğiz. Halk oyunları gurubumuzu KKTC’de düzenlenen festivale davet eden ve gurubumuz aracılığı ile ülkemizin ve ilçemizin uluslararası tanıtımına katkı sağlayan başta KKTC Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ve Beyarmudu Belediye Başkanımız İlker Edip’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36