Cani öğretmeni protesto ettiler

Silifke’de bir grup vatandaş, kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarın ortadan kaldırılmasını istedi.

Cani öğretmeni protesto ettiler

Sosyal medyada örgütlenip Silifke anıt meydanında bir araya gelen vatandaşlar, Öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan ve ardından intihar eden Cansel’i ve Tarsus’ta canice öldürülen Özgecan’ı örnek göstererek kadına yönelik şiddetin ve cinsel istismarın son bulmasına yönelik eylem yaptı.

Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı; “Cansel buse kınalı henüz 18 yaşındaydı. Kayseri’de polis olan babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Peki neden?

Matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı. Şikâyet etti ancak hiçbir şey yapılmadı ve Cansel bu durumu daha fazla dayanamayarak kendi hayatına son verdi. O cani öğretmen türk ceza kanununun 104. maddesi olan reşit olmayanla cinsel ilişki suçlamasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peki, bu 2 yıl Cansel’i Özgecan’ı ve nice şiddete ve tacize uğrayan kadınlarımızı geri getirecek mi?

Bu son olsun demekten bıktık, bıktık ama hiçbir zaman yılmadık ve yılmayacağız. Her sessiz kalınan şiddet bir gün sizi bulur unutmayınız. Özgecan’ın gece vakti minibüste ne işi vardı diyen beyinsizler buse içinde okulda ne işi vardı mı diyecek.

Mini etek giyme, makyaj yapma, gece dışarı çıkma… Peki ya şimdi de okula gitme mi diyeceksiniz?

Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ve siyasi iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üslenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu konunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesiyle mümkün olacaktır. Şiddete karşı milli eğitim bakanlığının sivil toplum örgütleriyle birlikte ortak hareket ederek, gerek programlarda gerekse eğitsel kol faaliyetlerinde etkili bir müfredatın hayata geçirilmesi ve vicdanlı nesillerin yetiştirilmesi için derhal harekete geçilmesini istiyoruz.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36