Mersin’de Turunçgil temalı çalışma

Vali Ali Hamza Pehlivan, Turunçgil Temalı “Üretim Planlanmasında Turunçgil Yol Haritası Çalıştayı” Kapanış Programına Katıldı

Mersin’de Turunçgil temalı çalışma

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakanlığının himaye ve destekleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda; AKİB, MTSO, Mersin Ticaret Borsası ve Ulusal Turunçgil Konseyi’nin iş birliğinde düzenlenen “Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” temalı Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programına katıldı.

Vali Pehlivan, kapanış programında yapmış olduğu konuşmasında; “Tarım gibi insanların ve aslında bütün canlıların hayatını idame ettirmesi için ziyadesiyle önemli olan bir konuda, narenciyenin, özellikle limonun üretim merkezi Mersin İlimizde böyle bir çalıştayın yapılması önemliydi. Bu Çalıştaya ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadık. Adana'dan Mersin, Antalya ve Muğla’ya kadar uzanan hatta yoğun şekilde narenciye/turunçgil üretimi yapılıyor. İnanıyorum ki bu çalıştayda ortaya konulan görüşler, yapılan tespitler, getirilen öneriler, çalıştayın temasında yer alan “yol haritası”nın belirlenmesine, planlı üretimin hayata geçirilmesine olumlu ve önemli katkılar yapacaktır. Belirlenecek olan yol haritasının, bu bağlamda alınacak kararların sahaya yansıtılması elbetteki  büyük önem arz etmektedir. Bütün paydaşlar kararlılıkla takipçisi olursa başarılı neticeler elde edilecektir.

“Turunçgil Çalıştayı”nın Mersin’imizde düzenlenmesi konusundaki desteklerinden dolayı başta sayın Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere, Bakanlığımız ilgili birim ve bürokratlarına, İlimizde hazırlıkları yürüten İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, katkı sağlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğine (AKİB), Ticaret Borsasına, Turunçgil Konseyine, katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcilerine, akademisyenlerimize, çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Çalıştayımızın başta turunçgil üretimi, planlaması, geleceği olmak üzere tarım, tarımsal üretim, tarımsal gelişim sürecine hayırlı ve başarılı katkılar yapmasını temenni ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Vali Pehlivan, “Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” temalı Turunçgil Çalıştayı’na katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” temalı Turunçgil Çalıştayı’nın kapanış programında Vali Pehlivan’a; Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Uğur Erdem, Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emirlioğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36