ATA’mız Silifke’de anıldı

ATA’mız Silifke’de anıldı

ATA’mız Silifke’de anıldı

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü nedeniyle Anıt Meydanında yapılan tören, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı, Silifke Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Kamu Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile 10 Kasım Pazar günü saat 08.55 te Anıt meydanındaki Atatürk Anıtında sırasıyla Silifke Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partiler, meslek kuruluşları ve kamu yararına çalışan derneklerin çelenklerini sunmasıyla başladı.

 Çelenk sunumunun ardından saat 09.05’te çalan sirenler ile birlikte iki dakikalık saygı duruşuna geçildi. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okunarak bayrakların yarıya indirilmesi ile Anıt Meydanındaki Tören sona erdi.

Anıt’ta biten törenin ardından program Silifke Kültür Merkezinde düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Ardından Silifke İlker Eren Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aysun Kır tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 TOKİ Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ömer Yüksel tarafından “Bir Resim Yap” isimli şiir okunarak, akabinde TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk” isimli oratoryo sunumu yapıldı. “Atatürk” isimli şiir yarışmasında birinci olan şiirin okunmasından sonra TOKİ Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sadık Işık tarafından zeybek oyunu sergilenerek Silifke İlker Eren Çevik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmeni Can Uğur tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösterisinden sonra da Silifke İlker Eren Çevik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan koro çalışması sunuldu, “Atatürk” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle Silifke Kültür Merkezinde düzenlenen anma programı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79