Silifkeli minik sporcular iki madalyayla gururumuz oldular

Silifkeli minik sporcular iki madalyayla gururumuz oldular

Silifkeli minik sporcular iki madalyayla gururumuz oldular

Antalya'da yapılan Minikler Türkiye şampiyonasında Atayurt Taekwondo ve Kickboks Spor Kulübü’nün iki sporcusu madalyayla dönerek gururumuz oldu.

   Minikler Türkiye Şampiyonası, 11-14 Ağustos 2017 tarihinde Antalya'da 3 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şampiyonaya ilimizi ve ilçemizi temsilen Atayurt Taekwondo ve Kickboks Spor Kulübü sporcuları da katıldı. Yapılan şampiyonada Mustafa Berk Kabak ve Asya Açıkgöz Türkiye 3.sü olarak bronz madalya aldılar. Mersin ilinde miniklerde ilk madalya alan sporcular olmayı başardılar.

 Kulüp Antrenörü İbrahim Savaş Açıkgöz, biri kızı olan iki sporcusunun Mersin genelinde miniklerde ilk madalya alan sporcular olmasından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduklarını kaydetti. Şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ve madalya almak için sporcularının büyük mücadele verdiğini ifade eden Açıkgöz, "Antalya'da yapılan Minikler Türkiye şampiyonasından Allaha şükür boş dönmedik. Henüz bu yolun başındayken kızım Asya Açıkgöz ve sporcum Mustafa Berk Kabak, bana ilk Türkiye madalyalarını kazandırıp beni onurlandırdılar. Yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla tamamlandığı bu şampiyonada Mersin'imiz 2 madalya ile kapatarak 2 madalyayı da Silifke ilçesindeki Atayurt Taekwondo ve Kickboks Spor Kulübünden çıkması beni ayrı bir gururlandırdı. Biz bir ekibiz Allah'ın izniyle bismillah deyip kazandığımız bu madalyalar geleceğin teminatıdır. İl temsilcim Ercan Aldemir'e,Mersin bölge antrenörleri Ahmet Gündüz'e, Ayhan Kaya'ya, Ilhan Taşkın'a, Sedat Atmaca'ya, Sabahaddin Erel' e, Mehmet Doğan'a, Eray Aldemir' e, Fuatcan Aldemir' e ve Mehmet Ali Dursun'a beni bu başarıda yalnız bırakmadıkları ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim" dedi. Bundan sonraki turnuvalarda da sporcularının madalya almaya devam edeceğini vurgulayan Açıkgöz, "Yapılacak tüm şampiyonalarda ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kulübümüz Atayurt Teakwondo ve Kickboks Spor Kulübü 2014 yılında Silifke’nin Atayurt mahallesinde antrenmanlarına başlamıştır. Amacımız çocukluğumum geçtiği mahallemde çocuklarımızın boş vakitlerinde yapacak hiçbir şeylerinin olmamasından dolayı Taekwondo salonumu buraya açmaya karar verdim. Kendi imkanlarımla küçük bir salon kurarak çalışmalarımıza başladık.2016 yılında da Silifke merkezde açılan SİLİFKE UMUT SPOR KULÜBÜ’de Taekwondo kursu vermeye başladım. Kendimin ticaretle uğraştığımdan dolayı sadece akşamları ve hafta sonları antrenmanlarımıza devam ettik.Haftanın 6 günü düzenli antrenmanlarımız olduğundan kendimle ilgili bütün sosyal yaşantımdan feda ederek bu çocuklarımızın başarılı olmalarını istedim.İmkanlarımız olduğunca cevre salonlara ve illere çocuklarımızı götürerek ortak antrenmanlarda tecrübe kazanmalarını sağladık.Sistemli ve disiplinle çalışmalarımızı devam ettirirken bu başarıların  çocuklarımızdan alacağımızı bilincindeydik.Artık çocuklarımızın çıtası yükseldi.Bundan sonraki hedefimiz sporcularımızı Türkiye şampiyonası olması ve milli takıma girerek Şanlı bayrağımızı Avrupa’da ve Dünya’da dalgalandırmak olacak.

  Biz Atayurt Teakwondo ve Kickboks spor kulübü ve Silifke Umut Spor Kulübü olarak çocuklarımızın disiplinli, sağlıklı, kendine güvenen ve kötü alışkanlıklardan uzak olan bir ortamda yetişmelerine yardım edeceğiz.Gücümüzün yettiğince yanlarında olacağız.Bana göre her çocuğumuzun derslerinden kalan zamanlarında mutlaka bir spor dalıyla uğraşmaları gerektiği kanısındayım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36