Büyükşehir’in açılışları hız kesmiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe ilçe gezmeye ve hizmetleri vatandaşların ayağına götürmeye devam ediyor.

Büyükşehir’in açılışları hız kesmiyor

5 yıl boyunca hayata geçirdiği hizmetler sayesinde Mersin’in kalkınmasına katkıda bulunan Başkan Kocamaz, bu sefer de Silifke ilçesinde açılış törenleri gerçekleştirdi.

Silifke İlçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Açılışı ile Kurtuluş Mahallesi’ne yapılan 13 kilometrelik asfalt yolun açılışını gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Servet Koca, İYİ Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Özer Özel, İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı Niyazi Gürkan, il ve ilçe teşkilatından temsilciler, muhtarlar ve vatandaşlar eşlik etti.

“Eksikliklerini çözmeye çalıştık”

Silifke ilçesinde gerçekleşen açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “30 Mart 2014 öncesi Mersin’in bütün ilçelerinde olduğu gibi Silifke’mizin de gerek kırsalını, gerekse kent merkezini adım adım dolaştık, sizlerden görev talep ettik. Sizler de lütfettiniz, analarınızın ak sütü gibi helal olan oylarınızı o dönemde bizim etrafımızda birleştirdiniz ve sırtımıza çok ağır, vebali büyük olan bir görevi yüklediniz. Biz de o günden bu yana gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, Mersin’i bir bütün olarak ele alıyor ve nerede nasıl bir eksiklik varsa onları gidermeye çalışıyoruz. Hizmet güzel, dua almak güzel. Ama ondan daha önemlisi Mersin gibi tarihin derinliklerine uzanan bir geçmişi olan ve çok yoğun göç alması nedeniyle de demografik yapısı karmaşık hale gelen bir kentte barış, huzur ve kardeşlik içerisinde insanların yaşamasını sağlamak. Dolayısıyla biz bütün ilçelerimizin eksikliklerini, bütün kırsallarımızın eksikliklerini tespit ettik. Nerede nasıl bir hizmet eksikliği varsa o problemleri çözmeye çalıştık” dedi.

“Gece-gündüz gayret ettik”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin geneline yapılmış olan hizmetlerden söz eden Başkan Kocamaz, “Bu hizmetlerin aynısı ya da benzeri bütün ilçelerimizde de yapılmış durumda. Nerede nasıl bir eksiklik varsa onun çözümünü yine Büyükşehir Belediyesi kendi kaynakları içerisinde çözmeye çalışıyor. Ben aslında hepinizin bildiği gibi Kimya Mühendisiyim. Ama uzun yıllar çok sevdiğim öğretmenlik mesleğini de yaptım. Gerek devlette, gerekse de özel sektörde dershanecilik yaparak gençlerimizin en fazla sayıda üniversiteye gitmesi için gece gündüz gayret ettik. Tarsus’ta göreve geldiğimiz andan itibaren de dershanecilikte edindiğimiz tecrübelerle gençlerimizi, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarını üniversiteye gönderebilmek için, bu tür üniversiteye hazırlık kurslarını açmıştık. Belki binlerce öğrenci o kurslar sayesinde üniversiteye gitti. Vatana, millete hayırlı evlat olarak geri döndüler” şeklinde konuştu.

“Gençler bizim geleceğimiz”

Ülkelerin gelişiminde gençlerin rolüne vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Gençler bizim geleceğimiz. Biz bugün bu görevlerde bulunuyorsak, aslında bu görevleri biz geçmişimizden devralmadık, gençlerimizden ödünç aldık. Bu kentleri daha iyi noktaya götürmek, bizim çektiğimiz sıkıntıları gençlerimize çektirmemek ve gelecekte bu ülkenin kaderini belirleyecek olan, yöneticisi olacak olan bu gençleri daha sağlıklı mekânlarda yaşatmak ve onları bilgilendirmek, bilinçlendirmek, Aziz Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyet’in değerlerine, demokrasiye sahip çıkarak geleceğe yön verdirmek bizim için çok önemli. Bu kurslar Mersin genelinde açıldığı günden itibaren 10 bine yakın öğrenciyi faydalandırdı ve bu gençlerin büyük bir çoğunluğu üniversitelerde yer aldılar. 4 yıllık fakülteleri kazanan bütün öğrencilerimize ilk yıl için bir eğitim yardımı da veriyoruz ki her yıl verdiğimiz eğitim yardımı yaklaşık 10-12 milyon lira civarında. Gençlerimize feda olsun. Neticede onlar bizim torunlarımızı yetiştirecekler. Onlar da aynı şekilde bu devri daimi sürdürecekler ve vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirecekler” ifadelerine yer verdi.

5 yıllık süre içerisinde en önemli problemleri çözüme kavuşturmak için var güçleriyle çabaladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Daha yapılacak çok iş var. Zira 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde çözüme kavuşturulamamış bütün problemlerin bir 5 yıl içerisinde çözülmesi mümkün değil. Dolayısıyla vatandaşlarımızın talebi bu hizmetlerin devam etmesi, bizim de yeniden aday olmamızdı. Bugüne kadar verdiğiniz destekler, yaptığınız dualar için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Çıktığımız bu yolda Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, protokol üyeleri ve Silifkeliler tarafından, açılışı yapılan yerlerin vatana, millete ve tüm Silifke halkına hayırlı olması temennileri ile açılış kurdeleleri kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36