Kalenin Çevresine 2 bin fıstık çamı dikildi

Kalenin Çevresine 2 bin fıstık çamı dikildi

Kalenin Çevresine 2 bin fıstık çamı dikildi

Silifke Belediyesi personelleri ile (ÇEVKOR) personelleri işbirliğinde Silifke kalesi çevresinde kurulan hatıra ormanlığına 2 bin adet fıstık çamı toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimine Silifke Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Akça, Başkan Yardımcıları, Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, Silifke Orman Müdürü Mustafa Arslan, Çevkor Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokaştepe, genel müdür yardımcısı Aynur Cengiz ve çevreci firma temsilcileri katıldı.

Düzenlenen törende söz alan Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Akça, 2 bin adet fıstık çamı dikiminin yapıldığını söyledi.

Gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir yeşil bir çevre olduğunu dile getiren Belediye Başkan Vekili Akça, “Silifke Belediyemizin ve ÇEVKOR’un öncülüğünde başlattığımız ağaçlandırma faaliyeti ile 2 bin adet Fıstık Çamı fidanı dikilmiştir. Burada daha önce belediyemiz bir ağaçlandırma çalışması yapmıştı. Bugün ÇEVKOR dergisi ve katılımcı firmalar eşliğinde 2 bin adet ağaç dikerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu konuda ÇEVKOR dergisine ve katılımcı firmaların vermiş oldukları destekler için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çevkor Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokaştepe ise, “Dünyamızın içinde bulunduğu, insan kaynaklı çevre sorunlarına karşı, dünyamızın sesi olmayı hedefleyerek kurduğumuz, dergimiz aracılığı ile yüzyıllardır süre gelen, doğal kaynakların tahribi sonucu ortaya çıkan, çevre kirliliğine karşı halk kitlelerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz çeşitli etkinliklerle kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Çevre koruma bilincini arttırmak ve çevre kalitesinin yükseltilmesi amacıyla halkın, özellikle genç insanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Ağaç dikme, çöp toplama kampanyaları, atık kağıt toplama ve geri dönüşümü için ilgili yerlere ulaşımında aracılık etme ve okullar da çocuklarımıza çevre bilincini edindirme amacıyla verdiğimiz eğitim seminerleri ile çevre korumanın önemi ve gerekliliğini anlatmaya çalışıyoruz. Çevre eğitiminin doğada, uygulama çalışmalarıyla gerçekleştirildiğinde edinilen bilgilerin davranışa dönüşmesini kolaylaştırdığı, daha kalıcı olduğu ve çevreye karşı olumlu tutumlar sağladığını gözlemleyerek, fidan dikim kampanyaları düzenliyoruz. Çevre kirliliğinin dünyamıza etkisini ve yakıp yok edilen ormanlarımızı düşünürsek bu çalışmalar aslında hepimizin sosyal sorumluluk adı altında toplanan gelecek nesillere borcumuzdur diye düşünüyoruz. Gelecek nesillere bırakılacak en güzel mirasın temiz ve sağlıklı bir çevre olduğunun bilincinde, çevre kirliliğinin üzerine gidip araştırmalar yaparak caydırıcı bir etken olmaya çalışıyoruz. Biz doğayı korudukça, doğada bizi koruyacaktır” dedi.

Törenden sonra katkı sağlayan firma temsilcilerine plaket verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36