Kent Konseyi Yeni Başkanı Vehbi Kadıoğlu Seçildi

Kent Konseyi Yeni Başkanı Vehbi Kadıoğlu Seçildi

Kent Konseyi Yeni Başkanı Vehbi Kadıoğlu Seçildi

 Silifke Kent Konseyi’nin 2019 yılı Olağan Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Rifat Karaduman ve Vehbi Kadıoğlu’nun başkanlık için yarıştığı Genel Kurulda Vehbi Kadıoğlu Silifke Kent Konseyi Başkanı seçildi. Gündem Divan Kurulu seçimi ile başlarken, Divan üyeliklerine Gürhan Dölek, Mehmet Emin Kurt ve İbrahim Atalay seçildi.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden genel kurulda, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok “ Kent Konseyimizin öncülüğünde ilçemize ve şehrimize güzel hizmetler kazandıracak ve proje ve çalışmalara en büyük destekçi ve takipçisi olacağız. Hedefimiz birlikte çalışarak çok güzel projeler üretmek ve 5 yıllık süre içerisinde halkımıza ve kentimize kalıcı projeler kazandırarak bu projelerin hayata geçirilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Silifke’mize hizmet için tüm fikirlere kapımız açıktır. Bu şehre katma değer sağlayacak her türlü projelere destek vereceğiz. Geçmiş dönemden bu yana hizmet veren Silifke Kent Konseyi’ne yeni dönemde de koşulsuz destekleyeceğiz. Konseyimizin bünyesinde kurulan, kadın meclisi, gençlik meclisi, çocuk meclisi ve çalışma grupları aracılığı ile vatandaşlarımızın taleplerini ve ikazlarını öğrenme ve çözüm üretme şansı bulacağız. Böylece daha iyi bir iletişim kurarak vatandaşlarımızla daha iyi bir iletişim kuracağız. Bugüne kadar hizmetler yapan Kent Konseyi Başkanlarımıza ve değerli üyelerine yürekten teşekkür ediyor, yeni göreve gelecek olan Kent Konseyi Üyelerine de çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise “Öncelikle Silifke Kent Konseyinin Silifke’mize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kent Konseyleri mahalli İdari seçimlerinden sonra 3 ay içerisinde belediye başkanının çağrısıyla toplanan bir oluşumdur. Seçimlerden sonra belediye ve muhtarlıklarda bazı değişiklikler oldu. Bugünde burada Kent Konseyi Genel Kurulu yapıyoruz. Sevindirici taraf şu kent konseyinin oluşumuna ve kent konseyinin yürütme kurulu seçimine ve kent konseyi başkanının seçimine burada bulunan hazırım çok yakın ve güzel ilgi gösterdiğini memnuniyetle izliyorum ve takip ediyorum. Burada konuşan bir Türkiye’yi konuşan bir toplumu hep birlikte inşa edebilmeliyiz diye olan inancımı ve düşüncemi paylaşmak istiyorum. Konuşabilmeliyiz, tartışabilmeliyiz, fikirlerimizi ortaya kayabilmeliyiz ve doğru kararlar verilebilsin. İlçe yönetiminde olan bizlerin daha iyi sağlıklı kararlar alabilmemize ilçeyi yönetirken, öncelikleri iyi belirleyebilmemize, görebilmemize yardımcı olur.  Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp Silifke ortak paydasında buluşup, Silifke’nin gerçekte sahip olduğu marka değere Silifke’yi taşımak ve marka değerini de yetiştirmek için hep beraber çalışmaya devam edelim. Genel Kurulun hayırlara güzelliklere vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçilirken, toplam üye sayısı 143, kullanılan imza 129 oldu. ilk turda  Vehbi Kadıoğlu 74 oy , Rifat Karaduman 55 oy alırken, 3/2 çoğunluk sağlanamadığı için 2. Tura geçildi. 2. Turda da Vehbi Kadıoğlu 74, Rifat Karaduman 49 oy aldı. 2. Turun sonucunda Vehbi Kadıoğlu Silifke Kent Konseyi Başkanı seçildi. Ali Kalın, Gürhan Dölek, Serkan Akyatan, Fethi Çetin, Mahmut Ali Selvi, Sadık Civelek, Ahmet Serin, Fatih Küçük, Ebru Evci, Şerife Özer ve Ersin Akdoğan Yürütme Kuruluna seçilen isimler oldular.

Genel Kurula Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, oda, dernek ve vakıf temsilcileri katıldı.









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Uludağ Kum mah 2 yıl önce

Taşucu Kum mah 6000 konut var haberiniz varmı cad sokaklar toz-toprak çukur pazar rezil gök den melekler mi ilgilenecek yoksa neden ilgisiz sahipsiz merak ediyoruz sebep engel ne

banner36