Antep fıstığı üretimi için harekete geçti

Antep fıstığı üretimi için harekete geçti

Antep fıstığı üretimi için harekete geçti

  

Büyükşehir Belediyesi Antep fıstığı üretimi için harekete geçti

 Mersin’de ‘Antep Fıstığı Tomurcuğu Silifke’de Yeniliyor’ projesi hayata geçiriliyor.

 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerinde Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik ‘Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor’ projesi hayata geçirildi.

 Başta portakal, limon, muz, çilek olmak üzere birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiği Anadolu’nun en verimli topraklarından biri olan Mersin’de, bu kez Antep fıstığı üretimi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Türkiye için stratejik bir tarımsal değere sahip olan Antep fıstığı üretiminde verim ve kaliteyi artırmak, rekabetçi ve sürdürülebilir bir üretimle bölgedeki ekonomik refaha katkı sağlamak için Büyükşehir Belediyesi uzman kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek, “Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor” projesini başlattı. Bu kapsamda 5 mahalleye kavlatma makinası ve yıkama eleği kurulumu gerçekleştirilirken, dal yaprak ayırma makinası ile ilgili projelendirme çalışmaları da devam ediyor.

 Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte hayata geçen ‘Antep Fıstığı Tomurcuğunu Mersin’de Yeniliyor’ projesinin bölgede bir sinerji oluşturacağını ve benzeri örnek proje ve üretimin önünü açacağına inandıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Antep fıstığı üretimi Anadolu’da Hititlerden bu yana yapılmaktadır. Bu nedenle Antep fıstığında Türkiye’nin bir dünya markası olmasının yanında, Mersin’in Antep fıstığının Türkiye markası olarak değerini bulması en büyük arzumuzdur. Doğru, modern yöntemlerle üretim yapıldığında bu ürünün ekonomik değeri yükselecek ve yöre halkının gelir düzeyi artacak. Bu sayede karnı doğduğu yerde doyan üreticimizin kırsaldan kente göçü kısmen önlenecektir. Antep fıstığının Mersin’de üretim alanlarının arttırılması, bölge için alternatif ürün olması ve tarıma elverişli olmayan arazilerin değerlendirilmesi açısından da ayrı bir öneme sahip” dedi.

 

Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat Aslan ise projeyle bölgede sürdürülebilir tarım yapılmasını ve Antep fıstığı üretiminde kalite ve verimi artırmayı hedeflediklerini belirterek sosyal ve ekonomik anlamda da katkı sağlanacağını kaydetti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36