Silifke TSO’dan Algida’ya teşekkür

Silifke TSO’dan Algida’ya teşekkür

Silifke TSO’dan Algida’ya teşekkür

 

SİLİFKE ÇİLEĞİ ALGİDA DONDURMAYLA TAÇLANDI

 

Silifke Çileği Türkiye gündemin de yer almaya devam ediyor.

HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

 

Tam mevsiminde toplanan Silifke çileklerinin sosu Algida Maraş Usulü Dondurma'yla buluşurken, Algida üst düzey yetkilileri Silifke Ticaret Odasını ziyaret etti. 

Son Günlerde görsel medyada sıklıkla yer alan Algida’nın “Silifke Çilekli” dondurma reklamıyla adından söz ettiren Silifke çileği gündem de olmaya devam ediyor.

 

Silifke Ticaret Odası toplantı salonunda açılış konuşmasını yapan Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  Nurettin Kaynar, ” Öncelikle reklamlar yöre halkımız, çilek üreticileri ve Odamız tarafından memnuniyetle karşılanarak ilgi ile izlenmektedir. Coğrafi işaret tescili, Odamızın çalışmaları neticesinde son aşamasına gelen “Silifke Çileği’ Türkiye’de Marka olduğu gibi Dünya’da da marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. Zor şartlarda ve Türk Gıda Kodeksi’ne uygun bir şekilde üretilen çilek hakkında, zaman zaman piyasada yer alan haksız ve yersiz dedikoduların bertaraf edilmesinde, Algida reklamları da önemli bir katkı sunmuştur. Çünkü çilek, yetiştirilmesi hayli zor ve emek isteyen bir ürün olduğu gibi, tüketiciye sağlıklı şartlarda ulaştırılması da oldukça önemlidir. TV Reklamları ile tüketici üzerinde, hem görsel hem de işitsel olarak güçlenmiş ve Algida markası da çok etkin bir hale gelmiştir. Bu nedenle,Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve Silifke Üreticileri olarak, ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunan bu ürüne reklam yolu ile yaptığınız olumlu katkılar için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Başkan Kaynar Ayrıca, “Türkiye’de çilek üretiminde İhracatta  % 65  civarına yansıyan ve 50 ila 100 milyon dolar bir Silifke’ye katkısı olan bir  ürünümüz. Biz 1970 ‘li yıllarda  Silifke’ye gelerek iki dekar üç dönümde  örnek bir çalışma başlayıp  sonra Silifkelilere, Atayurtlular’a  tanıtıp bugün  bu şekle kadar gelmesinde en büyük pay sahibi olan rahmetle andığımız Ziraat Mühendisi Arife Karcıoğlu’un  rahmetle anıyoruz.  Her zamanda anmaya devam edeceğiz. Silifke çileğimiz bugün 30 ila 40 ülkeye ihracatı yapılıyor. Arap yarım Adasından, Rusya ülkelerine, Türk Cumhuriyetlerinden,  Avrupa’ya dahi ihracatımız söz konusu. Raf ömrü uzun ve aroması en iyi olan çileğimizi Algida da keşfetmiş, teşekkür ediyoruz onlara. Buda markalaşma sürecimize denk geldi ve çok iyi oldu. Geçen yıl Silifke çileğinin coğrafi işaret teşciline başvurusunu yaptık şuanda askı sürecindeyiz bir , iki ay içinde coğrafi  işaret teşciline kavuşacağız. Biz buradan Silifke Ticaret Odası olarak Silifke üreticileri olarak Algida ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.   Güzel bir reklam ilede markalaşma sürecimize çok büyük katkı sağladılar. Biz burada kalmasın diyoruz ve Silifke’mizde daha farklı ürünlerimizin olduğunu da göstermek istiyoruz. Silifke inanılmaz bir üretim alanı ve mikroklimal bölge, en lezzetli meyvelerin ve sebzelerinin üretildiği bölge hangi meyve aklınıza gelirse emin olun biz onu üretiyoruzdur. Siz isteyin biz üretelim. Böğürtlenden, tutunda muza kadar her türlü meyveyi üretebiliyoruz. Yeter ki talep gelsin” dedi

 

Algida Yetkilileri ise “ Yöresel ve Yerel Değerlere verdiğimiz önem doğrultusunda, ülkemizde çilek üretiminin başkenti sayılan Silifke’den gelen, özenle yetiştirilmiş çileklerin sosuyla lezzet kattığımız yeni ürünümüz, tüketicilerimizden yoğun ilgi görmüştür. Unilever Türkiye olarak, gelecek nesillerin kaynaklarını ve toprağın bereketini korumak amacı ile ülke genelinde sürdürülebilir tarımı destekleyen çalışmalarla üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” diye konuştular.

 


SİLİFKE ÇİLEĞİ DÜNYADA KATİLEDE ÖNCÜ KONUMDA

Algida Yetkilileri,  “Algida marketing  arkasında ciddi bir emek var.  Biz dondurma işinde olabildiğince yöresel lezzetleri Kahramanmaraş’la birlikte birleştirdiğimiz bir ürün Silifke çileği. Silifke çileği o yüzden bizim içinde çok önemli . Bu nedenle asıl biz teşekkür ediyoruz, nasipse yönetim kurulumuza,  yönetim kurulunuza iletmek için notumuzu ajandamıza aldık. 

Bölgeyi gezdiğinizde dünyada sayılı  toprakların olduğunu  Silifke’de biliyorum ki  şuandaki İspanya’da ,  Ukrayna’da ,Amerika’ dan tohumlar 250 bine yakın çileğin şuanda topraklarımızda ne kadar değerli olduğunu gördük. Bu anlamda bölgemizde yetişen çileğin ne kadar önemli ve kalite de  dünya  öncüsü olduğunu gördük.  Bu ana gelene kadar ciddi bir oryantasyon  süreci geçirdik . Ciddi bir marka değeri olan  çileğe bu anlamda da biz de katkıda bulunduysak  ne mutlu asıl biz teşekkür ederiz” dedi.

 


GELECEK YIL FESTİVALDE SİLİFKELERLE BULUŞACAĞIZ

 Gelecek yıl festivalde bulunup Silifkelilere çilekli dondurma ikram etmek istediklerini belirten Algida yetkilileri, bu yıl festivale geç kaldıklarını ama gelecek yıl planlı bir şekilde istişareli çalışarak katılmak istediklerini söylediler.

 Dondurmalı çileğin ikram edilmesinin ardından günün anlam ve önemine yönelik plaketleri Ticaret Odası adına Başkan Nurettin Kaynar sunarken Silifke Belediyesi olarak ise Başkan Vekili Sadık Altunok sundu.

Toplantıya Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, yönetim kurulu ve meclis Üyeleri, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok, Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Özmen ve Algida dondurma üst düzey yetkilileri katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36