Çocuklara Jandarma sevgisi aşılandı

Öğrencilere jandarmanın görev alanlarını tanıtmak ve jandarmayı sevdirme adına Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri için etkinlik düzenlendi.

Çocuklara Jandarma sevgisi aşılandı
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Düzenlenen etkinliğe Jandarma Trafik Timi, Olay Yeri İnceleme, Jandarma Motorlu Tim, Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Köpek Timi ve Taşucu Jandarma Komando Asayiş Bölük Komutanlığı 1. Komando Timi katıldı.

Hem yapılan eğitimleri göstermek hem de asker sevgisi aşılamak adına düzenlenen etkinlik Silifke merkez ve köylerinde devam ediyor.

Dün Silifke’nin Kırobası köyünde düzenlenen etkinlik bugün ise Merkez Karakolunda düzenlendi. Burada Jandarmanın genel görevleri ve bu görevlerde kullandığı cihazlar öğrencilere tanıtıldı.

Öğrenciler kendileri için kurulan olay yeri inceleme standını gezerken trafikte, toplumsal olaylar gibi jandarmanın görev alanına giren tüm alanlarda bilgi aldılar. Ayrıca merak ettikleri sorularına cevap bulan öğrenciler, kalkan, çelik yelek, dürbün, gece görüş cihazları, siren, yüz maskesi, işaret fişeği, yakın ve uzak mevzili silahları ve ceza emniyet köpeklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

 

TETİK İSİMLİ KÖPEK ADETA SHOW YAPTI

Silifke Ceza Evi Köpek Timi’nde görevli olan Tetik isimli köpeğin gösterisi adeta showa dönüştü. Tetik, komutanın komutlarını harfiyen yerine getirirken, öğrencilere, suçlunun kaçış anında köpeğin nasıl davrandığı uygulamalı olarak gösterildi.

Köpeğin eğitimcisinin komutlarına nasıl uyduğuna şahit olan öğrenciler için yapılan özel gösterideki Tetik’in eğiticisiyle uyumu, verilen emirlere itaati, saldırma ve kaçma olaylarında yakalama yeteneği çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Yapılan etkinlikle öğrencilere, jandarmayı tanımak ve çocuklara jandarma sevgisini aşılamayı hedeflendiği, bunun yanı sıra trafik araç gereçleri ve tehlike anında nereleri aranması gerektiği anlatıldı.

Gördüklerini şaşkınlık ve hayranlıkla izleyen öğrenciler ise, kendilerine böyle bir fırsatı sunan jandarmaya teşekkür ederken, “ilk kez böylesine eğitimli bir köpek gördük. Jandarma ağabeylerimizden korkmamamız gerektiği, onların vatanımızı canı pahasına korudukları ve tehlike anında jandarmayı aramamız gerektiği de öğretildi. Ayrıca trafikte kullanılan araç-gereçleri de öğrendik. Biz çok heyecanlandık ve bilgi sahibi olduk çok teşekkür ederiz” diye konuştular.
























Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36