İnanç turizmi canlandırılmalı

Alman İmparatorunun Heykeli yeniden yerine konulmalı ve inanç turizmi canlandırılmalı.

İnanç turizmi canlandırılmalı

Mersin'de 'Silifke-Mut Karayolu' üzerinde bulunan Alman İmparatoru Fredrich Barbarossa'nın anıtının yerinde yeller esiyor.

Zamanın Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından heykeli dikilen fakat sonra yine aynı belediye başkanı tarafından aldığı tepkiler sonrasında yerinden sökülen Alman İmparatoru Fredrich Barbarossa'nın heykelinin yeniden yerine dikilmesi ve inanç turizmine açılması bekleniyor.

Silifke’nin inanç turizmi açısından hak etti ipayı alması için önemli bir değeri bulunan

Ordusu ile Filistin'e giderken Göksu Nehri'nden geçmeye çalıştığı sırada boğulan Roma-Germen İmparatoru Friedrich Barbarossa'nın anıtı, yeniden yerine dikilip yine çevre düzenlemesinin yapılması bekleniyor.

Alman vatandaşların Silifke bölgesine geldiği zaman Barbarossa anıtını mutlaka ziyaret ettiği bilgisini de veren alman vatandaşlar,  "Almanya ile Türkiye'nin yüzyıllarca süren bir dostluğu var. Bu dostluk bu anıtla ebediyen devam edecektir. Bu dostluğun devam etmesi için yapılan yeni anıtın yerine konması ve zarar verilmemesi de çok önemli. Çünkü geçmişte mevcut anıta her zaman zarar verildi. Geçmişten gelen dostluğumuzun geleceğe devam etmesi açısından yeni yapılan anıta herkesin sahip çıkması gerekir, ayrıca inanç turizmi açısından da oldukça önemli olduğunu düşünmekteyiz" ifadesini kullandılar.

İnanç turizmine gönül veren Silifkeli turizm elçileri ise; “Barbarossa'nın 10 Haziran 1190 tarihinde ulaştığı Silifke'deki Göksu Nehri'ni geçerken üzerindeki zırhların ağırlığı nedeniyle 67 yaşında boğularak ölmüş. Yöremizin inanç turizmi açısından bu anıtın yapılması çok önemliydi ve yaptığımız çalışmalar neticesi de bunu gösteriyor." dedi.

Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile barış içinde serbest geçiş için bir anlaşma yapan Barbarossa'nın, 'Haçlı Seferi'nde Filistin'e giderken Göksu Nehri'nde boğulduğu Alman halkı tarafından bilinmekte ve hafızalarda tazeliğini korumakta.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36