Başkan Yetkin, “Sezon kapandı demeyin taze balık 12 ay mevcuttur”

Başkan Yetkin, “Sezon kapandı demeyin taze balık 12 ay mevcuttur”

Başkan Yetkin, “Sezon kapandı demeyin taze balık 12 ay mevcuttur”

 

 

 

Mersin'de 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek av sezonunu açan balıkçılar, 15 Nisan itibariyle sezonu kapattı. Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mutlu Yetkin, "Sezonun bitmesi taze balığın bittiği anlamına gelmez. Küçük teknelerin avcılık yapması serbest o nedenle 12 ay taze balık mevcuttur” dedi.

 

ÖZEL  HABER: ATİKE CEYLAN

1 Eylül'de başlayan ve 15 Nisan'da sona eren balık av sezonunu değerlendiren Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mutlu Yetkin, bu yıl sezonun gerek hava muhalefetinden, gerekse işçi maaşlarından, girdi maliyetlerine kadar her şeyin zamlı olduğunu, fakat balık fiyatlarının geçen yılla aynı satılmasından dolayı buruk geçirdiklerini söyledi.

Başkan Yetkin, “Bu yıl havaların dengesiz gitmesi bizi çok üzdü. Örneğin işçilerimiz sabittir her gün sen tekneye çıksanız da çıkmasanız da o işçinin yevmiye sini vermek zorundasın. Bir alda 15-20 gün denize çıkabilmişsek 10-15 gün mutlaka denize çıkamadık. Bu durum geçen yıllarda üç gün denize çıkmasak bile  çıktımız 5 günde bu zararı karşılayabiliyorduk. Bu sezonda hava bizi vurdu.  Mazot desek geçen yıl litre fiyatı bu yıl ikiye katlamış durumdu. 

 BALIK FİYATLARI ZAMLANMADI

15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede başlayan av yasağıyla birlikte, barbun, gümüş, lagos, karides ve kalamar gibi balıklar artık açık denizden değil, küçük teknelerden çıkacak.  Ayrıca domuz balığı mercan ve logos balığı da mevcut olacaktır. Bu balıkları Kıyıya 12 mil açıklıktan küçük balıkçılardan alabiliyoruz. Küçük tekne ve olta balıkçıları bölgemizde sezonun kapanmasını hissettirmeyecektir. Bu nedenle sezon bitince balıklar pahalanacak mantığı doğru değildir, yılın 12 ayı taze balığı en uygun fiyata bulabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36