İstanbul’da 35 Silifke’de 10

İstanbul’da yarım kilosu 35, Silifke’de kilosu 10 TL

İstanbul’da 35 Silifke’de 10

HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke ilçesine bağlı Atayurt Mahallesi’nde hasadına başlanan karadutta fiyat çelişkisi dikkat çekiyor.

Örtü altında yetiştirilen karadutan ilk hasadından 50 kilo ürün alınırken,  İstanbul’da kilosunun 35 TL’den satıldığını fakat kendilerinden 10 TL’den alındığını belirten çiftçi Necati Şahin, aradaki farkın kendilerinin direk satış yapamadıklarından kaynaklandığını söyledi.

 

Alternatif bir meyve yetiştirmeyi düşünen ve çiftçi Necati Şahin tarafından Atayurt  mahallesinde denenen ürün, üreticisini gerek masrafının az olması gerekse fiyatı ile güldürüyor.

Geçtiğimiz yıl kilosunun 25-20 TL arasında değişen fiyatlarla başladığına dikkat çeken üretici Şahin, ürünün veriminden de fiyatından da genel anlamda memnunum, sadece arada bu kadar fark olması elbette üretici olarak bizleri üzüyor. Daha iyi para kazanma şansımız varken  kendimiz direk tüketiciye ulaşamadığımızdan dolayı düşük fiyata veriyoruz. Kilosu Şuanda  8 ila 10 TL arasında satılıyor. Bugün ilk hasadımızı gerçekleştirdik. Havaların ısınmasıyla birlikte her gün hasat edeceğimiz ürünümüzden memnunum. Masrafa az geliri güzel. Bütün üreticilere tavsiye ediyorum. Çilekle aynı rekolteye sahip olan karadut yetiştiriciliğini yapmak beni mutlu ediyor. Dönümünden 4-5 ton arasında ürün alıyoruz. Her yıl aynı şekilde verim veriyor. Bakımı kolay, ilaç gideri yok, sadece işçiliği fazla. Oda fiyatı iyi olduğu için kurtarıyor. İlk hasadı bugün yaptık ve iki ay boyunca hasat edeceğiz” dedi.

 Sezon sonunda bile en düşük fiyatın 5 TL olduğunu belirten üretici Şahin, bu yılda aynı şekilde gitmesini beklediklerini kaydetti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36