Yetiştirdiği meyve kendisine şifa oldu

Şifa olsun diye yetiştirdi kendisinde denemek zorunda kaldı.

Yetiştirdiği meyve kendisine şifa oldu

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke İlçesinde papaya üreticisi Üzeyir Yüce, kanser hastaları ve şeker hastaları için şifa olması için yetiştirdiği meyveyi ilk kendi üzerinde denemek zorunda kaldı.

Aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan üretici Üzeyir Yüce, kendisinin de kanser türünde bir hastalığa yakalandığını öğrenmesiyle meyveyi daha sık tüketmeye başladığını söyledi.

Silifke’nin Sökün mahallesinde örtü altında yetiştirdiği papayayı ilk olarak televizyonda bir yarışmada sorulduğu esnada gördüğünü belirten türetici Yüce: “araştırdım ve doktorların kanser tedavisinde papaya meyvesini önerdiklerinde etkilendim. Merak edip internetten araştırmasını yaparak inceledim. Oradan edindiğim bilgilerle papayanın insan sağlığında çok fazla etkisi olduğunu öğrendim. Ürünü insanlara şifa olsun niyetine yetiştirmeye başladım. 2 yıldır meyveyi yetiştiriyorum hem de tüketiyorum. Avrupa’ da tedavi gören ve papaya meyvesini bilen insanlar ülkemize geldikleri zaman doktorların tavsiyesiyle papaya meyvesine ihtiyaç duyuyorlar. Bizde bu sebepten yola çıkarak bir web sayfası oluşturduk. Sayfamızdan bize ulaşan herkese papaya ürününü temin ediyoruz. Papayanın hem yaprağından hem sütünden hem de meyvesinden faydalanabilirler” dedi.

Kısa süredir kanser tedavisi gören Üzeyir, İnsanlara şifa olsun diye üretimini yaptığı papaya meyvesinden şuan kendisinin şifa aradığını söyledi.

Üretici Yüce: İnsanlara şifa olsun diye üretimine başladığım meyveden şimdi kendim şifa arıyorum. Ben 3, 4 aydır kanser tedavisi görüyorum. Kemoterapi alıyorum. İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi ve Amerikan hastanesinde çekilen film sonuçlarında prostatın gelişmesi sonucunda lift bölgelerinde kanser vakasına rastlandı. Hastanede tedavi gördüğüm doktorumla kendi durumumu paylaştım ve ona kanser tedavisinde kullanılan bir meyve üretiyorum. Tedavim sürecinde kullanmamda bir sakınca var mı diye sordum. Doktorum da bana ‘kemoterapinin ilk üç gününde sonra kesinlikle kullanabilirsin, ben doğal yoldan tedavinin ve moralin çok yüksek tutulması taraftarıyım. Ayrıca çok iyi sonuçlarda alabilirsin’ dedi. Bende o nedenle gönül rahatlığıyla kanser hastalarının papaya meyvesinden çok faydalanacaklarını düşünüyorum” dedi.

Sadece meyve olarak tüketilmediğinin de altını çizen Üretici Yüce; “Tedavi gördüğüm hastanede bazı hastalar kemoterapinin arkasından bazı değerleri düştüğü için yaprağını istediler. Bunu kaynatıp içiyorlar ayrı bir şifası olduğu söylendi. Fakat ben denemedim. Bunun yanı sıra sütünü siğilleri kurutmada da kullanıldı belirtildi. Bu kadar şifalı olan bir meyvenin pazarını oluşturamadık.” Dedi.

KİLOSU 20 TL

4 mevsim ürün veren papaya meyvesinin kilosunun 20 TL olduğunu, fakat rahatsız olan ve imkânı olmayan insanlar için şifa niyetine gönül rahatlığı ile verdiğini belirten üretici Yüce: Yurtdışından gelen insanlar bu meyveyi arayıp buluyorlar. Seramızı öğrendikler ve periyodik olarak alıyorlar. Bizlerde istiyoruz ki sadece hastalığa yakalanınca değil şifalı bitkileri hastalık gelmeden tüketelim. Avrupa’nın bilip şifa bulduğu meyveyi Türk halkımız neden tüketmesin” dedi.

İnternet üzerinden oluşturulan sayfa üzerinden satış yaptığını da belirten Üretici Yüce:  isteyen müşterilere kargo yoluyla ulaştırdıklarını da sözlerine ekledi.



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ....  www.facebook.com/media/set/



Özel haberlerimiz ve fotoğrafları izinsiz kullanılamaz.











 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36