Diyet yapanlar dışarıda ne yemeli? Diyet yaparken hayattan kopmak gerekmez. Bir yakınınızı ziyarete gitmeye devam edecek, arkadaşlarınızla yemeğe çıkacaksınız. Bunları yaparken sadece biraz dikkat etmek diyet programınızı sarsmayacaktır.

Diyetisyene danışanların çoğu yoğun iş hayatıyla beraber dışarıda yenen yemeklerden veya evde yemek yapmaya vakit olmamasından sürekli dışarıda yemek söylemek zorunda kaldıklarını belirtirler. Bu durum özellikle zayıflamak isteyenler için zaman zaman kabusa dönüşür. Bunların önüne geçebilmek ve dışarıda düşük kalorili beslenmek için bazı ipuçları:

1.            Kahvaltı etmeden dışarı çıkmayın. Yataktan kalktıktan en fazla 1 saat içinde mutlaka bir şeyler yiyin. Geceden aç kalan vücut, siz ilk öğününüzü yiyene kadar geçen bu sürede yağ değil, kas yakar. Bunu unutmayın o yüzden ilk bir saat içinde bir şeyler yemeye çalışın.

2.            Öncelikle yemek yiyeceğiniz mekanı tercih ederken seçici olmalısınız, fast-food tarzı olmamasına dikkat edebilirsiniz.

3.            Dışarıda yemek yediğiniz zamanlarda günlük besin seçimine daha çok dikkat ediniz. Gün boyu yediğiniz kaloriyi kısarak bunu ayarlayabilirsiniz. Örneğin akşam dışarıda yemeyi planlıyorsanız öğle yemeğinizde çorba, salata, sebze gibi hafif yemeklerden yana tercih yapabilirsiniz.

 

4.            Dışarıda yenecek bir öğün öncesinde (özellikle 2 saat önce) ufak bir atıştırma öğünü yiyin. Böylece yemeğe oturulunca daha kolay iştah kontrol edilir.

5.            Mezeleri daha dikkatli seçin. Kızartma yerine zeytinyağlı, sebzeli, yoğurtlu mezeleri seçmeye özen gösterin. Dışarıda yemek yerken az yağlı gıdaları tercih edin. Örneğin menüden domates çorbası veya sebze çorbası seçecekseniz kremasız olanı tercih edin. Ana yemek yanına garnitür olarak sebze seçimi yapın.

6.            Sağlıklı içecekleri tercih edin. Sıvı kalorileri asla göz ardı etmeyin. İçecek olarak meyve suları yerine ayran, soda gibi seçenekleri tercih edin. Alkol, meyve suları ve asitli içecekler neredeyse yediğiniz yemeğin yarısı kadar kalori içerir.

7.            Salatalar düşük kalorili seçenekler gibi görünse de bazen sosları nedeniyle tuzak olabilirler. Bu nedenle sosları eklenmiş salatalar yerine, sossuz salata isteyip sosu kendiniz koymalısınız. Sos olarak limon, sirke, nar ekşisi, yoğurt gibi lezzetlendiriciler rahatlıkla tercih edilebilir.

8.            Beşamel sos gibi unlu soslar yediğiniz yemeğin kalorisini artırır. Bu nedenle sossuz, fırında pişmiş, ızgara yapılmış balıklar veya beyaz etler düşük kalori almak için daha iyi tercihlerdir. Yağsız protein için ızgara balık ve ızgara tavuk göğsü en iyi seçeneklerdir. Aynı zamanda proteinler daha çok doygunluk hissi verir.

Görüldüğü gibi dışarıda yemek diyetinizi bozmayacak, püf noktalar ile gönül rahatlığıyla yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Sağlıklı günler


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.