Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’nün ikinci kitabı ‘Cimriname’ çıktı

Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’nün ikinci kitabı ‘Cimriname’ çıktı

Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’nün ikinci kitabı ‘Cimriname’ çıktı

Mersin’de yaşayan Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü’nün, Moğol Dönemi’nin sonunu anlatan ve gerçek olaya dayanan ikinci kitabı ‘Cimriname-Kerameti Kendinden Menkul Bir Destan’ adlı romanı çıktı.

 Mersin’de TRT’de habercilik yapan Gazeteci-Yazar Mustafa Yörü, 2012 yılında çıkardığı ve Moğol Dönemi öncesini anlatan ilk kitabı ‘İshak Kuşu-Yitik Çulun Peşinde’ romanının ardından, bu kez Moğol Dönemi’nin sonunu gerçek bir olaydan yola çıkarak aktardığı ‘Cimriname-Kerameti Kendinden Menkul Bir Destan’ kitabını okuyucuların beğenisine sundu. Kitaplarında tarihi olayları anlatan ve ilk kitabı İshak Kuşu-Yitik Çulun Peşinde romanında 13. yüzyılda Ön Asya ve Anadolu’da başlayan Moğol Dönemi’nin hemen öncesini ele Yörü, ikinci kitabı Cimriname adlı eserinde de Moğol Dönemi’nin sonunu yine gerçek bir olaydan çıkarak ele alıyor.

Mizahi üslupla kaleme alınan Cimriname-Kerameti Kendinden Menkul Bir Destan romanında Yörü, bu kitabında oldukça farklı bir dil ve üslup kullanıyor. Yörü, kendine has mizahi üslubuyla romanda modern meddah anlatımı denemesi yapıyor. Yörü, kitapta İlhanlı Tatarlarının gündelik dilini eğlenceli bir tarzda yansıtırken, okuru da hikayenin içine çekiyor.

Kendisini Kemal Tahir ekolünün temsilcilerinden sayan Yörü, hikayelerini abartmadan, sade bir gerçeklikte anlatırken, bu yönüyle kahramanlarını, hayalden sıyrılıp hayata dokunduruyor. Romanlarını tarihe ve edebiyata duyduğu ilginin bir ürünü olarak değerlendiren Yörü, kitaplarında özellikle Moğol Dönemini işlemesini de bu zorlu dönemin günümüzde yeterince bilinmemesine bağlıyor. Yazar romanlarıyla söz konusu yüzyıla ışık tutmayı umuyor.

İmleç Kitap’tan çıkan Cimriname-Kerameti Kendinden Menkul Bir Destan, 147 sayfadan oluşuyor. Editörlüğünü Melek Öztürk’ün yaptığı kitabın kapağında Üstad Mehmed Siyah Kalem’in bir minyatürü yer alıyor.

 

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36