İki günde eğitime 20 milyon bağışladı

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, ‘Eğitime yüzde 100 destek kampanyası’ kapsamında hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından yaklaşık 8 milyon TL harcanarak yaptırılan, Nebahat- Alparslan Karadavut İlkokulu ve Anasınıfları törenle açıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, dün de 12 milyon liralık bağışıyla yapılan okulu açılan hayırsever Karadavut’un elini öpüp eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Karadavut, "Son nefesime kadar servetimi eğitimde değerlendireceğim" dedi.

İki günde eğitime 20 milyon bağışladı
 Eğitime yaptığı bağışlar nedeniyle daha önce Devlet Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen 91 yaşındaki hayırsever Ayşe Necla Karadavut’un 8 bin 556 metrekarelik arsa üzerine inşa ettirdiği, şu an hayatta olmayan kız kardeşi ile eniştesinin adını taşıyan Nebahat-Alparslan Karadavut İlkokulu ve Anasınıfları törenle açıldı. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, hayırsever Ayşe Necla Karadavut, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karadavut ailesi, ailenin avukatı Süleyman Okay, Konak Belediye Eski Başkanı Erdal Ezgi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Karadavut ailesinin Avukatı Süleyman Okay, Ayşe Necla Karadavut’un hayatta olduğu sürece eğitime destek vermeye devam edeceğini dile getirdi. Karşıyaka Belediyesi’nin eğitime yaptığı katkılara değinen Başkan Akpınar, "İstediğiniz kadar uçan köprü, park, altgeçit yapın, çöp sorununu halledin, eğer eğitimi önemsemiyorsanız, eğitim kurumlarını desteklemiyorsanız, yaptıklarınızın hiç bir önemi olmaz" diye konuştu.

Vali, hayırseverin elini öptü
Aynı hayırseverin 12 milyon liralık bağışıyla yaptırılan ve Buca’da açılış töreni düzenlenen lisenin, bulunduğu bölge ve iş dünyasına önemli katkı sağlayacağını anlatan İzmir Valisi Toprak, "Çok güzel bir lisenin açılışını yaptık. Yapının her noktasında kalite vardı, bu nedenle Karadavut ailesine teşekkür ediyorum. Şimdi açılışını yaptığımız okulu daha önce gelip görmemiştim, ancak geldiğimde çok güzel bir yapıyla karşılaştım. Mükemmel bir eser olmuş, bizim yaptığımız eserlerle kıyasladığınızda, tarihe not düşülen bir eser olmuş. Karadavut ailesinin yaptığı ikisi meslek lisesi olmak üzere 5’inci okul. Ailenin eğitime olan katkısını sürdüreceğine inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, hayırsever Ayşe Necla Karadavut’a plaket verip elini öptü ve teşekkür etti. Hayırsever Ayşe Necla Karadavut da, "Milli eğitimde Atatürk ilke ve devrimlerinin takipçisi çocukların daha iyi koşullarda okutulması ve ülkeye kazandırılması konusunda son nefesime kadar var olan servetimi bu alanda değerlendireceğim" dedi.

Ardından okulun açılış yapıldı. Daha sonra, protokol üyeleri, 24 derslik, 2 fen laboratuvarı, müzik, resim ve işlik derslikleri, 1 bilgisayar laboratuvarı, kütüphane, çok amaçlı salon, spor salonu, çok amaçlı yaşam ve sergi alanları, 3 anasınıfı, engelliler için 2 asansör, basketbol, voleybol sahaları ve koşu pisti bulunan okulu gezip, öğrencilerle sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79