Öğrencilere Yönelik “Ben Yemek Seçmem Projesi”

Öğrencilere Yönelik “Ben Yemek Seçmem Projesi” Faaliyette

Öğrencilere Yönelik “Ben Yemek Seçmem Projesi”

 “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” ve “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” kapsamında oluşturulan ”Ben Yemek Seçmem Projesi” nedeni ile İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Birimi tarafından "Beslenmenin tanımı, besinlerin vücutta görevleri, besin grupları ve günlük alınması gereken miktarlar, kahvaltının önemi, dışarıda satılan yiyeceklerin zararları, obeziteye neden olan yiyecekler, obeziteye karşı korunma yöntemleri, egzersiz ve önemi, tuzun tanımı, sodyumdan zengin yiyecekler, aşırı tuz tüketiminin neden olduğu hastalıklar, aşırı tuz tüketimini azaltmanın yolları, ağız ve diş sağlığı, doğru diş fırçalama teknikleri, el yıkamanın ne zaman yapılacağı ve doğru el yıkamanın nasıl yapılacağı" konuları hakkında Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi.                                                                                      

 Okul bulunan öğrencilere sağlık, fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinin olması için, sağlıklı yaşam için temel koşul, yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlatıldı.

İlgili birim sağlık açısından öğrencilerin yemek seçmemelerini ve beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatırken, dengeli ve sağlıklı beslenmenin gerçekleşmediği durumlarda ortaya çıkacak sağlık problemlerini şöyle değindi:

 “Yeterli ve dengeli beslenme; Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır. Büyümek ve gelişmek, hastalıklardan korunmak, daha hareketli olabilmek ve derslerde başarının artması için yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması gerekir. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Sabah kahvaltı yapılmadığında beyinde yeterince enerji oluşmaz ve yorgunluk, baş ağrısı, dikkat azlığı gibi etkiler oluşturur. Vücutta hastalık yapacak düzeyde aşırı yağ depolanması hastalığına “obezite” denir. Obezite önlenmediğinde; diyabet, karaciğer yağlanması, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, hareket etmede güçlük, kanser, özgüven kaybı, kemik hastalıkları gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Normal vücut ağırlığımızı korumamız için yeterli ve dengeli beslenmek, spor yapmak ve hareketli yaşamak gerekiyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36