Silifke’de karma resim ve ebru sergisi açıldı

Silifke Halk Eğitim Merkezi'nde verilen resim ve ebru kurslarının sergi açılışı bugün yapıldı.

Silifke’de karma resim ve ebru sergisi açıldı

2017-2018 sezonunda açılan, resim ve ebru kurslarında üretilen el emeği göz nuru resimlerin ve ebruların sergilendiği serginin açılışı yapıldı.

Resim öğretmeni Sejda Polat rehberliğinde bir ebru ve bir resim olmak üzere açılan 2 kursta, 7 erkek 38 bayan olmak üzere toplam 45 kursiyer kurs gördü. Bu seneki ebru kurslarında, normal kağıt baskı ebru yanında ilk defa kumaş ve seramik üzerine ebru sanatı da uygulandı. Resim öğretmeni Nilgün Çekmen rehberliğinde açılan 3 resim kursunda ise 19 erkek 85 bayan olmak üzere toplam 104 kursiyer kurs gördü.

Yapılan projelerle ilgili de bilgi veren Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “ Halk Eğitim Merkezi' mizin yıl boyunca düzenlediği kursların artık sonlarına geliyoruz. Ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği bu sergileri önemsiyoruz. Bu eserler, öğretmenlerimizin, usta öğreticilerimizin liderliğinde ve rehberliğinde, yıl boyunca elde edilen kazanımların göstergesidir. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yıl boyunca çok farklı ve birbirinden anlamlı kurslar açılmaktadır.  Bu verilen kursları tanıtmamız ve vatandaşlarımızı bilgilendirerek, bir farkındalık oluşturmamız lazım. Çok şükür artık bir kurs açılacağında yer sıkıntısı yaşamıyoruz. Unutmayın ki her yer Halk Eğitim Merkezi' nin emrindedir. Hangi okulun sınıfı, hangi kurumun odası boş ise, hepsi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslar için değerlendirilebilir. Belirli kurslara ihtiyaç duyuluyorsa, biz o kursları mutlaka açabilmeliyiz ve imkan sağlamalıyız ve bunun için her şeyi yapıyoruz. Yeter ki ihtiyaçlarımızı tespit edelim. Kurslar için bütün kurum ve kuruluşlar olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Yıl boyunca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü faaliyetlerinde görev alan, emek veren Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze ve yardımcılarına, çalışanlarına, Milli Eğitim Müdürümüze, destek sağlayan tüm kamu ve kuruluşlarımıza, bütün öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize, bize böyle güzellikleri kazandırdıkları için teşekkür ederim. ” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36