Bu Haber; Vergi Borcu olanlar için

Bu Haber; Vergi Borcu olanlar için

Bu Haber; Vergi Borcu olanlar için

  

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’ndan “Vergi Affı" Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Mersin Sonar, Silifke Vergi Dairesi Müdürü Musa Hamit Aydoğan, Sitso Yön.Kur.Başkanı Nurettin Kaynar, Meclis Başkanı Ali Doğan, Esnaf Ve San.Odası Başkanı Uçal Mavili ve Diğer Oda ve Koop Temsilcileri, Muhasebeci ve Mali Müşavirler, Mükellefler ve çok sayıda esnaf ve iş adamı katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Silifke TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar; Bazı Alacakların Yeniden yapılandırılması ile ilgili toplantıya katılmış bulunmaktayız. 03.08.2016 tarih ve 6736 sayılı ‘Vergi Affı Kanunu’ 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Vatandaşlarımızın vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin kanunda ifade edilen tüm detaylar en yetkili isimler tarafından sizlere aktarılacaktır. Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ardından söz alan Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Orhan Sonar sine-vizyon destekli sunumunda ise, “Toplantımızın konusu; ‘6736 sayılı yasa, yönetim ile vatandaş arasında bir barış ortamı yaratmak, vatandaşa ödeme kolaylığı sağlamak, ihtilafları sonlandırmak, firmaların bilançolarını gerçek duruma getirmelerini sağlamak, matrah ve vergi artışı yapma imkanını getirmek, sosyal güvenlik kurumu, il özel idareleri, belediyeler gibi kurumlar ile vatandaş arasında ihtilafları azaltmak, idari para cezalarında indirime giderek ödeme kolaylığı sağlamaktır.’ Toplumda kabul gören ve memnuniyetle karşılanan sosyal içerikli bu yasanın iş barışını sağlamasını temenni ederim.” diye konuştu.

 Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ise, “Bilindiği üzere 6736 sayılı yasa 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Söz konusu kanun ile ‘Vergi ödeme kolaylığı, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımları yapan mükelleflere kolaylıklar sağlanması, kasa hesabı, ihtilaf aşamasındayken borçların sulh yoluyla çözümlendirilmesi, yurtiçi ve yurtdışındaki bazı varlıkların vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan dışı bırakılan veya eksik beyan edilen gelir ve kazançların zam ve beyan edilmesi’ gibi konular, 6552 sayılı yasaya göre borçlarını ödeyen mükelleflerimize yeniden yapılandırma imkânı getirmiştir” şeklinde konuştu.

Yoğun ilgi gören bilgilendirme toplantısının sonunda ise merak edilen sorular soruldu ve cevaplar alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36